ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2014 Çarşamba 15:40

Bayrağı indirmeye çalışan zanlı intihar etti

Bayrağı indirmeye çalışan zanlı intihar etti

Gaziosmanpaşa'da bayrağı indirmeye çalışırken ayağından vurulan zanlı cezaevinde intihar etti.


Bugün cezaevinden gelen haber sonucu zanlı Ali U.'nun intihar ettiği öğrenildi.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı'nı indirmeye çalışırken polisler tarafından ayağından vurulan 28 yaşındaki Ali Uçkun, tutuklanarak konduğu Metris Cezaevi'ndeki yüksek güvenlikli koğuşta asılı olarak bulundu.  Uçkun'un yalnız kaldığı koğuşta çamaşır ipi ile kendini astığı belirtildi. Olay yerine çağırılan savcının incelemesinden sonra Uçkun otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

İstanbul Küçükköy'de bir hastane bahçesindeki Türk bayrağını indiren kişi yakınlardaki emniyet binasının bayrağını da indirmeye çalışırken vurulmuştu.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde Türk bayrağını indirmeye çalışan zanlı Ali U, "Türk bayrağına hakaret" ve "Terör Örgütü üyesi olmamakla birlikte örgütü övmek" suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

SUSMA HAKKINI KULLANMIŞTI

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlı Ali U, savcılıkta susma hakkını kullandı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlı, burada da ifade vermedi. Zanlı Ali U, "Türk bayrağına hakaret" ve "Terör Örgütü üyesi olmamakla birlikte örgütü övmek" suçlamalarıyla tutuklandı.

Zanlının Avukat Ayhan Bengü, "Hakim karşısında ve savcılıkta ifade vermek istemedi. İfade vermek istemeyince hakim tutukladı. İşine geldiği yerde Türkçe, işine geldiği yerde Kürtçe konuştu" dedi.

Zanlının akli dengesinin yerinde olmadığını savunan yakınları ise, hastaneden alınmış raporlarını avukatına teslim etti.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER