ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:55

Bayık'tan Hilvanlı kadınlara 'çözüm sürecine destek' çağrısı

Bayıktan Hilvanlı kadınlara çözüm sürecine destek çağrısı


Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvanlı kadınları çözüm sürecine destek vermeye davet etti. Başbakan Erdoğan’ın annelerden beklentilerini Hilvanlı kadınlara aktaran Bayık, barışın anneler aracılığı ile geleceğini vurguladı.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçe belediyesi ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeni ile binlerce kadını Belediye'ye ait makine ikmal parkında topladı. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda ilçe belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kadınlara barış sürecine destek çağrısı yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın barış süreciyle ilgili olarak kadınlara yaptığı çağrıyı Hilvanlı kadınlara aktaran Başkan Bayık, Hilvanlı kadınların sürece duyarsız kalmamalarını istedi.

Yıllardır dökülen kanın son bulması için barış sürecinin başlatıldığını anımsatan Bayık, "Değerli kardeşlerim, hepimizin bildiği ve yakından takip ettiği yeni bir sürece girdik. Türkiye coğrafyasında yaşayan ve yıllardır dökülen kardeşkanının son bulması için başlatılan bir barış sürecine girdik." dedi.

Başbakan Erdoğan’ın 'Türkiye’nin yürekli kadınlarından bir adım bekliyoruz. Öne çıkıp, kana, gözyaşına ve acıya son deyin. Anneler dağ yolunu değil okul yolunu gözlesin. Türk de, Kürt de canımızdır ciğerimizdir.' sözlerini aktaran Bayık, "Ben de aynı duygularla sizlerden barışa katkı sağlamanızı ve destek vermenizi bekliyorum." şeklinde konuştu.

Hilvan’ın 1980 öncesi durumu anımsatan Bayık, şöyle devam etti: "1980 öncesinde Hilvan halkı olarak terör belasının acılarını başta analarımız ve bacılarımız çekti. Bu sebeple özellikle Hilvanlı kadın kardeşlerimizden başlatılan barış sürecine destek vermelerini bekliyoruz."
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER