ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2013 Pazartesi 12:02

Baydemir neden nikahları kıymadı?

Baydemir neden nikahları kıymadı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan çok tartışılacak bir iddia gündeme getirdi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’na yakın kaynaklar  Baydemir'in 10 yıllık başkanlık süresi boyunca hiç nikah kıymadığını söylediler.

Yalçın Akdoğan, Star Gazetesi’ndeki bugünkü köşe yazısında Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi.

Başbakan’ın ziyaretini ‘büyük bir siyasi hamle’ olarak niteleyen Akdoğan çok konuşulacak bir iddiayı da gündeme getirdi.

Akdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in PKK’nın baskısı nedeniyle 400 çiftin evlendirildiği törende nikah kıymaya gelemediğini öne sürdü.

Yalçın Akdoğan köşesinde şu ifadeleri kullandı:
"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan ziyaret ve BDP’lilerle yaşanan sıcak sohbet, diyalog anlayışına güç katmıştır. Sadece Diyarbakır’da değil bölge şehirlerinde popularitesi olan Baydemir’in Başbakan’ı havaalanında öperek karşılaması ve samimi tavırları geçmişte oluşan buzları eriten bir sıcaklıktaydı. Örgütün baskısı sebebiyle toplu nikah töreninde nikah kıymaya gelememesi de bir o kadar hazindi..."

“10 YILDA TEK BİR NİKAH DAHİ KIYMADI”

Konuyla ilgili  Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Basın Danışmanı İrfan Uçar, Akdoğan'ın iddiasını kesin bir dille yalanladı. Uçar, Baydemir'in nikahı kıymamasıyla ilgili olarak "Sayın Baydemir 2004 yılından bu tarafa ilkesel olarak nikah kıymıyor, bir kaç istisna dışında nikah şahidi bile olmamıştır. En yakınındaki isimlerin nikahını bile kıymadı. Bu karar kendi duruşuyla, prensibiyle alakalı. Biz düğün organizasyonunda yoktuk. Etkinliği valilik düzenledi. Başbakan Erdoğan'ın belediyeyi ziyaretini de 1 gün önce öğrendik. Başbakan'ın gelişi sırasında BDP iş bölümü yaptı. Nikahta Leyla hanım (Leyla Zana) vardı. Akdoğan'ın eleştirilerini çok haksız buluyorum. Başkan 10 yıldır nikah kıymıyor. Nikah kıyarken 1 tane fotoğrafını bile gösteremezsiniz." dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER