ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 10:32

Bayan muhasebecilikten oto tamirciliğine

Bayan muhasebecilikten oto tamirciliğine

Sinop'ta oto tamircide muhasebeci olarak işe başlayan 28 yaşındaki Handan Özel, bazı ustaların işten ayrılmasıyla birlikte doğan elaman açığını gidermek için tamirciliğe başladı.


Sinop'ta oto tamircide muhasebeci olarak işe başlayan 28 yaşındaki Handan Özel, bazı ustaların işten ayrılmasıyla birlikte doğan elaman açığını gidermek için tamirciliğe başladı. Ustasından işi öğrenen Özel, "Muhasabeci olarak çalışmaya başladıktan sonra işyerinde bazı ustalar işten çıktı. Eleman açığı oldu. Ben de bu konuda meraklıydım. İşi öğrendim. Bu işi yapmaya başladım. Gelen müşteriler beni görünce şaşırıyor. Kadın müşteriler ise destek oldu. İşimi seviyorum" dedi.



Sinop Küçük Oto Sanayi Sitesi'nde oto tamirciliği yapan evli 1 çocuk annesi Handan Özel'i görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Yaklaşık 2.5 yıldır sanayide çalışan lise mezunu Handan Özel, muhasebeci olarak girdiği oto tamircisinde şimdi motor tamir ettiğini belirterek şunları anlattı:



"Bu iş tabiki zor ama, insan isterse özellikle kadın isterse herşeyi başarabilir. Zorlandığım işleri de erkek arkadaşlarımız yapıyor zaten. Son kontrolleri ustamız yapıyor. Dışarıdan gelen tepkiler gayet olumlu. Bu işi de severek isteyerek yapıyorum. Ben buraya muhasebeci olarak girdim. Fakat çıkan bazı ustaların yerine eleman açığı olunca işi öğrenip çalışmaya başladım. Bu işe de merakım vardı. Gelen müşteriler beni görünce şaşırıyor. Kadın müşteriler ise destek oldu. İşimi seviyorum." 

Kadınların erkeklere oranla daha dikkatli ve sorumluluk sahibi olduğunu belirten işyeri sahibi Mahmut Bilgiç de, "Doğal olarak bu da güvenliği bir üst seviyeye getiriyor. İşyerimize gelen müşterilerin tepkileri gayet olumlu. Gelen müşteriler kadın tamirciyi görünce önce şaşırıyor ama sonradan alışıyorlar" dedi.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER