ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Şubat 2017 Perşembe 18:13

Batman Belediyesi 26 otobüsü sefere başlattı

Batman Belediyesi 26 otobüsü sefere başlattı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Belediye Başkan Vekili Aksoy: "Bu bölgenin insanı yıllardır çok sıkıntı çekti. Artık istiyoruz ki insanımız gelecek dönemde kanla, sıkıntıyla, ızdırapla kötü şartlarda yaşamasın. Belediyenin tüm olanaklarını başka muzır işlere değil, halkımızın mutluluğuna hizmet vermeye ayırıyoruz"


İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, kent içinde ulaşım hizmeti sunacak 26 otobüs alındı.

Yeni otobüslerle şehir içi hizmet veren otobüs sayısı 74'e, günlük taşınan yolcu sayısı da 24 binden 33 bine yükseldi. 2'si engelliler için hizmet verecek 26 otobüste, yolculara ücretsiz internet kullanma imkanı da sağlanacak.

Batman Şehirlerarası Otogar'da düzenlenen törende konuşan Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, yeni otobüslerin hayırlı olmasını diledi.

Yeni otobüslerle kentin ulaşım sorununun önemli ölçüde sona ereceğini belirten Aksoy, insan odaklı hizmet vermeye çalıştıklarını aktardı.

Ertuğ Şevket Aksoy, vatandaşın her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Niçin insanlar yüksek belediyecilik standartlarıyla yaşamlarını sürdürmesinler? Niçin daha temiz, daha konforlu koşullarda gidip gelmesinler, daha güzel parkları olan, güzel yolları olan, çocukların rahatlıkla dolaştığı bir yerde yaşamasınlar? Bu bölgenin insanı yıllardır çok sıkıntı çekti. Artık istiyoruz ki insanımız gelecek dönemde kanla, sıkıntıyla, ızdırapla kötü şartlarda yaşamasın. Belediyenin tüm olanaklarını başka muzır işlere değil, halkımızın mutluluğuna hizmet vermeye ayırıyoruz."

- Otobüsler gizli görevlilerce denetlenecek

Vatandaşların sorunsuz ulaşımının sağlanması için yeni bir uygulamayı da hayata geçirdiklerini anlatan Aksoy, bundan sonra otobüs şoförlerinin gizli görevlilerce denetleneceğini bildirdi.

Ertuğ Şevket Aksoy, kurallara uyan şoförlerin ödüllendirileceğini, uymayanların ise cezalandırılacaklarını aktardı.

Törenin ardından otobüsler vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER