ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 18:15

Başkan Keskin, öğrencilere yazarlığı anlattı

Başkan Keskin, öğrencilere yazarlığı anlattı


 Çok sayıda kitabı bulunan Bursa merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile söyleşi yaptı.

        Özgen Keskin, eşi Melahat Keskin ile '6. Edebiyat Sokağı Projesi' kapsamında öğrencilerle buluştu. Söyleşiye okulun müdürü Fatih Mehmet Erol, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, öğretmenler ve veliler de katıldı.

        Öğrencilere okumayı tavsiye eden Keskin, şunları dile getirdi: “Elbette eli kalem tutabilmek, elbette bir şeyler yazabilmek, bir şeyler okuyabilmek son derece önemli. Okur-yazar olabilmek önemli. Yazar kimliği ile belediye başkanı olmak diğer belediyelerden biraz daha farklı olsa gerek. Eğitimci ufkuyla bakıyoruz Yıldırım’a. Eğitim olmazsa olmazımız, en önemli ve en öncelikli meselemiz. İşte bundan dolayı yazar kimlikli eğitimci bir başkan olarak tabii ki göreve başladığımızdan bu yana diğer belediyelerden farklı olarak bazı projeleri Yıldırım’da uyguladık.”

        Edebiyat Sokağı’nı gezerken çok duygulandığını ifade eden Keskin, yazarlık hevesinin lise yıllarında başladığını ifade etti. Edebiyat öğretmenin yönlendirmesiyle yazmaya başladığını belirten Keskin, çok okumanın ve yazmanın önemini de vurgu yaptı.

        Keskin, okul kütüphanesine kendi eserlerinin de yer aldığı çeşitli kitaplar hediye etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER