ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 09:35

Başbakanlık'ta Erdoğan'ı rahatsız eden görüntü

Başbakanlıkta Erdoğanı rahatsız eden görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili yapılan tartışmalarla ilgili konuştu.


Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik eleştirilere de yanıt verdi:

"Başbakanlık bu konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu ülkede taş üstüne taş koyanlar var. Taş üstüne taş koymayı hayal dahi edemeyenler var. Bunlar artık eski Türkiye'de kaldı. Araba yoksa yaya gidelim diyenler vardı. Özal geldi, Başbakanlık'a 1-2 uçak aldı, eleştirildi. Bu hakaret edenler bu uçaklara bindi. Artık, modern dünyada büyüyecekseniz, dünya ile bir rekabetiniz olacaksa bir şeyler yapmalısınız.

Eğer böyle bir yeri yaptıysak, ki burayı Başbakanlık makamı diye adım attık. Ankara'daki Başbakanlık makamının önü kendisine ait değildir. Orası bir caddedir. Biz o cadde üzerinde hükümet başkanlarıyla tören yapardık. Trafik kesilir orada törenleri yapardık. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ne sokağı kapat, orada tören yap, bu yakışır mı? Dünyanın her tarafını dolaşıyoruz, buralar bir ülkenin itibar makamıdır. Bu itibar makamlarında herkes buraya bakarak kararını verir.

Ama bunların böyle bir derdi yok, çünkü bunlar eski Türkiye. Onun için bu adımı attık. Çankaya Başbakanlık makamı olarak kullanılacak. Tüm merasimler konseptin içinde gerçekleşecek. Parasal olarak, hepsi farklı rakamlar açıklıyor. Bunlar duymaz uydurur cinsten. Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapıldı. Neticesinde bu eser meydana gelmiştir. Daha yapılacak işler var. Bir tarafta halka açık camii olacak. 2 bin kişilik konferasn salonu olacak. Konutu ve diğer yapılması gereken ilavelerle devam edecek."

Kaynak : Haber7 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER