ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Haziran 2014 Salı 09:20

Başbakan'ın veda turları mı?

Başbakanın veda turları mı?

Cumhurbaşkanlığı'na adaylığına kesin gözüyle bakılan Başbakan Erdoğan'ın bu hafta ki programlarını veda havasında gerçekleştireceği konuşuluyor.


Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı aday turlarını dün de sürdürdü. Başbakan Erdoğan'ın başkanlık yaptığı Karma İstişare Kurulu Değerlendirme Toplantısı 2 saat sürdü. TESK'in ev sahipliğindeki toplantıya, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şentop ve Süleyman Soylu, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile TESK, TOBB, Türk-İş, Hak-İş, Ziraat Odaları, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen ve bazı meslek odalarının temsilcileri katıldı.

"ADAY İZLENİMİ EDİNDİK"

Görüşmeyi Sabah gazetesine değerlendiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi önemli. Bu konudaki temennilerimizi paylaştık. Türkiye'yi kucaklayacak, kaos ortamına girmesini engelleyecek, AB sürecini devam ettirecek bir isim isteğimizi dile getirdik. Türkiye'nin çözüm sürecindeki başarısı, 17 Aralık sonrası AB ile diyaloglar ve vize konusunu konuştuk. Adaylıklarını açıkladıktan sonra da açıklama yapacağız. Cumhurbaşkanının ilk defa halkoyuyla seçilecek olmasını önemli buluyoruz. Seçim sürecinin ihtiyatlı bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, "AK Partinin cumhurbaşkanı kim olsun?" sorusu yerine "Nasıl bir aday görmek istiyorsunuz?" sorusunu yönelttiği öğrenildi. Erdoğan'ın "Cumhurbakanı'nı halk seçtiği için böyle bir süreç yaşanıyor. Partimizin bütün birimleriyle görüştüm. Tek tek görüşlerini aldım. En son Cumhurbaşkanımızla görüşerek belirleyeceğiz. Birkaç gün içinde açıklayacağız" dediği öğrenildi. Toplantıya katılan sivil toplum örgütü temsilcileri Başbakan'ın aday olacağı izlenimini aldığını belirtti.

VEDA İSTİŞARELERİ Mİ?

Cumhurbaşkanlığı'na adaylığı büyük ihtimal olan Başbakan Erdoğan, bu haftaki programlarını "veda" havasında gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları 29 Haziran Pazar günü başlıyor, 3 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. TBMM ise 29 Haziran'da tatile girecek. Erdoğan, bugün TBMM grup, yarın da genişletilmiş il başkanları toplantısına katılacak. AK Parti kurmaylarına göre, Erdoğan, bu toplantılar sonunda "Başbakanlığa" veda edecek. Erdoğan grup toplantısı sonrası, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle öğle yemeğinde buluşacak. Genişletilmiş il başkanları toplantısı Cuma yerine yarın yapılacak. Toplantıya il başkanlarının yanı sıra, belediye başkanları, eski ve yeni vekiller ile parti kurucuları da katılacak. Erdoğan'ın toplandıda en kapsamlı konuşmasını yapması bekleniyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER