ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2014 Cuma 15:04

''Başbakan'ın tokat görüntüsü yok''

Başbakanın tokat görüntüsü yok

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Soma faciasıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi ve gündemle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, gündemle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Hüseyin Çelik, Soma'da yaşananların en büyük maden facialarından biri olduğunu belirterek, ''Büyük yas ve matem içersindeyiz. Biracık vicdan sahibi olan insan bu olay karşısında ızdırap duymaktadır. 284 kişi hayatını kaybetti ama yaralı insan sayısı vicdan sahibi kadardır. Suçlu aramak zamanı değil önce yaraları soracağız sonra hesap soracağız'' dedi.

Maden ocağının 2009 yılından beri 11 kere sıkı denetimden geçirildiğini ifade eden Çelik, ''Daha önce 3 büyük eksiklik tespit edilmiş ve bundan giderilmiştir.'' diye konuştu. 

Çelik, şunları kaydetti:

''Elle tutulur problem görülmemektedir.CHP önerge vermiştir bu reddedilmiştir ve facia oluşmuş gibi algı oluştur. TBMM’de binlerce araştırma önergesi verilir. Bunların büyük kısmı muhalefet tarafından gündemi tıkama, engelleme çabalarına yöneliktir. Bundan önce madenle ilgili olarak araştırma komisyonu kurulmuştur bunlar ele alınmıştır. 2012‘de iş güvenliği ve sağlığı yasası çıkmıştır ve Türkiye seferber olmuştur.''

CHP VE MHP’YE TEŞEKKÜRLER

Çelik, ''Herkes bu milli felaket karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Ben CHP Genel Başkanına da MHP Genel Başkanına da halkımızla birlikte oldukları için ve sorumlu açıklamalar yaptıkları için teşekkür ederim'' dedi.

"BAŞBAKAN YUMRUK ATTI DENİLDİ"

Çelik şu ifadelere yer verdi:

"Bir CHP genel başkan yardımcısı, sayın Başbakan’ı terbiyesizlikle suçlayacak kadar en büyük terbiyesizliği yapmıştır. Bir iddiadan yola çıkarak, “Başbakan marketin içinde yumruk attı” diye servis edildi, sosyal medyada dolaştırıldı. Bu bir iddiadır. Orada görüntüler var. birisi bir yalan ortaya atar, kendisi bile inanmaya başlar.

Başbakan yumruk attığı iddia edildi. Görüntüler var birisi ortaya iddia atar bu bunu büyütür kendisi de inanmaya başlar, 15 yaşındaki çocuk çalıştırıldı dendi sonra 19 yaşında olduğu ortaya çıktı. Bu özel sektör işletmesidir. Devletin denetim sorumluluğu vardır. Kim suçlu, kim ihmalkar, kim aymazlık içersindeyse yasalara uygun cezalandırması insani görevdir. Esas üzerinde durduğumuz böyle facianın üzerinde ideolojik ve siyasi hesap yapanlardır. Yas evinde kimsenin horon tepmeye hakkı yoktur.

Türkiye’de kadrolu protestoculuk mesleği edinilen kişiler kendi insanlarının acılarını kanatmaktan öte iş yapmadıklarını bilmeleri gerekiyor. Orada yara sarmak için bulunanlar siyasetçileri yaralarsanız bu da oradaki insanların zararı demektir. Bunu sormayalım diye bir şey yok. Önce yangını söndüreceğiz, insanları kurtaracağız, acımızı yaşayacağız, sonra hangi tedbirler alınacak bunu konuşacağız.''

BAŞBAKAN İŞ RİSKİNE TEMAS ETTİ

Başbakan'ın Soma'da yaptığı açıklama ile ilgili bir soruya Çelik, ''Madencilik, inşaat ve kimya sektörü tehlike açısından riski yüksek olan sektörlerdir. Sayın Başbakan’ın söylediği şudur. Eğer gemiciyseniz fırtınaya tutulma şansınız çoktur. İstediğiniz tedbiri alın. Ülkemizde demek ki o seviyede değiliz almamız gereken mesafe var. Başbakan'ın iş yüküne temas etmesinden dolayı Başbakan’ın bunu hafif gördüğü, insanların acılarını görmemezlikten geldiğin söylemek vicdanla bağdaşmaz.'' diye cevap verdi. 

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

''Maddi ve manevi Soma’ya yardıma koşan tüm teşkilatlarımıza, o insanlara teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütleri sandık oluşturdular yardım kampanyası başladı.

TOMA’lara yaptığınız yardımı Soma’ya yapsaydınız. Böyle kafiyelere sığınılır mı? Eğer daha sonra vahim oluylar yaşanabilecekse jandarma, polis gerekli tedbirleri alır ama Soma’ya gitmiş Başbakan ve ekibine saldırmak bazı vekillerimizin arabası pert edildi bundan haberiniz var mı? Eşini, babasını kaybeden birisi böyle Vandallık içine girmez. Oraya giden insanlara saldıracaksınız sonra Başbakan şunu tokatladı diyeceksiniz. Yazıktır. Türkiye’nin dayanışmaya ihtiyacı var. Bizim aklımıza Vandalizm gelmemelidir. Devlet üzerinde düşeni yapacak. Öte taraftan spor kulüpleri birbiri ile yarışıyor, bankalar gerekli kolaylık yapıyorlar.Giden canları geri getiremeyiz. Onların elbette hatırası bizim için büyüktür. Hiç olmazsa bu acıdan ders çıkarıp hatalarımız noksanlarımız varsa bunu giderelim. Özel sektör bu musibetten ders çıkaracaktır.''

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER