ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Ocak 2014 Pazar 09:36

Başbakan'ın işaret ettiği o savcı kim?

Başbakanın işaret ettiği o savcı kim?

İşte Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'böyle savcı olur mu?' dediği isim...


Başbakan'ın "Eli cebinde, 'iki dakika süren var, anlat çık' diyor" diye vurguladığı savcıını Celal Kara olduğu iddia edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 47 gazeteci, yazar, STK temsilcisi ve akademisyen ile dün sabah kahvaltısında Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi. Soru cevap şeklinde geçen toplantı öncesinde bir konuşma yapan Başbakan 17 Aralık Operasyonu'nu yapan savcıya yüklendi.

Erdoğan "Sabah operasyon yapıldı. Akşam sorgu ve mahkeme süreci bitti, adeta infaz sürecine gelindi. Birkaç saat içinde medya yoluyla tüm zanlılar suçlu ilan edildi. Bir savcının zanlı olarak çağırılan kişiye, eli cebinde söylediği şu: 'İki dakika süren var, anlat ve çık'. Böyle bir mantık olabilir mi? Böyle bir sorgulama, yargı anlayışı olabilir mi? 'Efendilerinizin bundan haberi var. Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın' bu zanlı olarak davet edilen insanlara böyle bir şey yöneltilebilir mi? Bunlar zaman içinde farklı bir şekilde medya ile paylaşılacak. Bu insanlar muhatap oldukları konuları medyayla paylaşacaklar" diye konuştu.

SORGUYU BİZZAT SAVCI KARA YAPTI

Takvim gazetsinden  Nazif Karaman imzalı habere göre;  Adli birimlerden alınan bilgilere göre olay şöyle gelişti: Soruşturma savcısı Celal Kara operasyonda gözaltına Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ifadesini bizzat aldı.

Mustafa Demir emniyet sürecinde sorgu için hazırlık yaptı. Savcının karşısına çıktığında iyi bir savunma yapmak istiyordu. Çünkü tutuklu kalıp kalmayacağı savcının elindeydi. Demir, Celal Kara'nın odasına girdiğinde elleri cebinde konuşan savcı Kara "2 dakikan var, anlat çık" dedi. Bu sözler karşısında şok olan Demir, uzun savunma yapmak istediğini söyledi. Henüz ifade bile almayan Celal Kara "Derdini mahkemede anlatırsın" diye karşılık verdi. Kimlik tespiti ile sadece 5 dakika odada kalan Mustafa Demir'in ifadesi 10 satır olarak tutanağa yazıldı. Demir ifadesinde sadece suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkemede de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Benzer bir durumu Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da yaşadı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER