ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2014 Salı 23:06

Başbakan'dan Soma açıklaması

Başbakandan Soma açıklaması

Başbakan Erdoğan Soma'da ki maden faciası ile ilgili konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Soma'da kömür madeninde gerçekleşen yangın sonrası açıklama yapıyor.

Başbakan Erdoğan, Soma'daki kaza ile ilgili öncelikle Enerji Bakanı Yıldız'ı görevlendirdiğini belirterek, bölgeye çok sayıda ekip görevlendirdiğini anlattı. Başbakan Erdoğan, hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.
Haber Kameramanları Derneği'nin gecesine katılan Başbakan Erdoğan, Soma'da yaşanan acı olaya değindi ve orada umut veren haber beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin radyo ve televizyon yayıncılığına geç geçtiğini ancak rahmetli Turgut Özal sayesinde özel radyo ve televizyonculuğa geçişin mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığı ifade edildiğini söyleyen Erdoğan, hükümete başbakana yönelik her türlü hakaretin sonsuz ve sınırsız bir şekilde devam ettiğini Avrupa'da böyle bir tavrın görülemeyeceğini söyledi.
Erdoğan, ABD'de Helen Tomas'ın hakaret yüzünden işinden kovulduğunu, Beyaz Saray'a girişinin yasaklandığını, TRT'nin ise Almanya'da yayınının durdurulduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da maden ocağında çıkan yangınla ilgili, "Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere aynı şekilde kömür işletmelerini kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen 19. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nın ödül töreninde, Soma ilçesindeki kömür ocağında çıkan yangın sebebiyle vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Erdoğan, şu anda ocakta mahsur kalanların çıkarılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek "Bir kısmı çıkan kardeşlerimiz var, diğerleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz odur ki diğer kardeşlerimizi kurtarabilme imkanını yakalarız. Tabii tüm ailelere, ölen kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralıların yine ailelerine aynı şekilde sabırlar temenni ediyorum" diye konuştu.

Haberi alır almaz bölgedeki tüm birimlerle kurtarma çalışmalarına başlandığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, çalışmaları yerinde koordine etmek için ekibiyle Manisa ve Balıkesir milletvekillerim aynı şekilde şu anda yoldalar. Bölgeye intikal ediyor. Mahsur kalan işçilerimizin kurtarılması için de AFAD başta olmak üzere aynı şekilde kömür işletmelerini kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah önümüzdeki saatlerde daha net bilgiler ve gönlümüzü ferahlatacak haberler almayı ümit ediyoruz."

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER