ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ocak 2014 Salı 20:10

Başbakan'dan ÖYM açıklaması

Başbakandan ÖYM açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan özel yetkili mahkemeler hakkında net konuştu.


Başbakan Erdoğan, özel yetkili mahkemeleri kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran'a hareketi öncesi Esenboğa Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Özel Yetkili Mahkemeler, bunu kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız. TMK'yı aynı şekilde kaldırmayı ama buradaki şeyleri, Türk Ceza Kanunu'na aktarılması gereken maddeleri oraya aktarma gibi bir hedefimiz var" diye konuştu.

FAİZLERİN ARTIRILMASINA KARŞIYIM

Başbakan Erdoğan, kurdaki yükselişin ardından Merkez Bankasının yapacağı müdahaleye ilişkin soruya, "Faizlerin artırılmasına her zaman olduğu gibi bugün de karşıyım ama Merkez Bankasına müdahale yetkim yok. Tasarrufum altında, yetkim altında değil ve sorumluluğu da onlara aittir" yanıtını verdi.

Cenevre-2 Konferansına ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu toplantıdan nasıl bir netice çıkar bunu doğrusu kestirmek pek de kolay değil. Çünkü burada özellikle Rusya'nın tavrı, İran'ın tavrı çok çok önem arz ediyor. Bu ziyaretimizde özellikle bunları görüşeceğiz. Fakat biz Suriye'deki gelişmeleri özellikle Yermük'teki gelişmeleri, bütün bunları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıdık, taşıyoruz. Sürecin de ciddi manada takipçisiyiz. Bütün bu attığımız adımlar hep vetoyla karşılık buldu, bunu da bilmenizi istiyorum."

Erdoğan, "Şişli Belediyesine yapılan saldırı da manidardır. Bu bir senaryo mudur yoksa gerçekten bir karşı adım mıdır? Silahın oraya bırakılması anlamlıdır ve taranması anlamlıdır. Bununla ilgili emniyet teşkilatımız yoğun bir şekilde takibini sürdürmektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türkiye ile İran arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyini kuruyoruz Bu mekanizma, İran ile ikili ilişkilerimize kuşkusuz yeni bir ivme kazandıracaktır" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER