ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ekim 2014 Cumartesi 09:18

Başbakan'dan 3 kritik istek!

Başbakandan 3 kritik istek!

Başbakanlık Ofisi'nde Davutoğlu ile bir araya gelecek olan Akil İnsanlar'ın 3 kritik talebi olacak.


Büyük ilerleme kaydedilmesinin beklendiği aşamada, Kobani eylemleri nedeniyle büyük yara alan çözüm sürecini diri tutmak ve sonuca ulaşabilecek adımları hızlı biçimde atmak isteyen hükümet, çıkarılan çerçeve yasa ile bu yasaya bağlı olarak hazırlanan Bakanlar Kurulu kararını somutlaştırmayı tasarlıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun pazar günü (yarın) sürecin başında aktif rol oynayan Akil İnsanlar Heyeti ile yapacağı görüşmenin bu çerçevede geçmesi bekleniyor.

3 KRİTİK İSTEK!

Akil İnsanlar Heyeti de bu doğrultuda yaptığı dar kapsamlı toplantıda taleplerini somutlaştırdı. Heyet, hükümetten, “çözüm sürecinin hakemi” rolünün kendisine verilmesini isteyecek. Akil İnsanlar, İzleme Kurulu ya da bir başka isim altında bu görevi yürütebileceklerini ifade edecek. Görev kapsamında, İmralı ve Kandil’le, devlet heyeti ve siyasi partilerle görüşüp atılan karşılıklı adımların raporlaştırılabileceğini bildirecek olan heyet, yerel unsurların da sürece dahil edilmesi görevini de üstlenmek isteyiyor. Akil heyet, görev verilmesi halinde bu çalışmaların yasal güvence altında yapılması gerektiğini de anımsatacak. (Milliyet) 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER