ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2013 Pazar 08:32

Başbakan'a zor soru

Başbakana zor soru

Fatih Portakal’ın sunduğu "Türkiye’nin Trendleri" programında lise öğrencisinden düşündüren soru...


Dershanelerin kapatılması konusu her platformda tartışılmaya devam ediyor. Fox TV’de yayınlanan ve Fatih Portakal’ın sunduğu "Türkiye’nin Trendleri" programında dershanelerin kapatılması ele alındı.

Dershanelerin kapatılması konusunun detaylı bir şekilde tartışıldığı programa dershane temsilcileri, gazeteciler, lise öğrencileri, akademisyenler, sendikacılar, dershaneye çocuğunu gönderemeyen veli ve dershane öğretmenleri gibi çok farklı kesimden insanlar katıldı.

Lise son sınıf öğrencisi Nur Köse "Biz ülkenin yarınlarıyız ve bizim üstümüzden bir tarım ürünü hasat gibi muamele yapılmasını bence çok yanlış. Hani “bu yıl olmadı da seneye olanlara bakalım” bizim jenerasyon böyle büyüdü gidiyor yani. Yarın bu ülke ne olacak 10 yıl sonra belki biz ülkeyi sırtlayanlar olcağız."dedi.

LİSE ÖĞRENCİSİNDEN BAŞBAKAN'A ZOR SORU?

Programa katılan bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon kanalında intihar eden bir çocuktan örnek vermesi üzerine Nur Köse, "Başbakanımız da bahsetti dershane parasını ödeyemediği için intihar ettiği. Peki ben şunu soruyorum sınav stresi yüzünden intihar eden kaç kişi var? Kredi kartı yüzünden intihar eden kaç kişi var?

SINAV OLDUKÇA...

Burada sorun şu; eğitim eşitsizliğinden bahsettik az önce. Bir aile bir bucuk iki bin liraya kadar düşen dershane fiyatını ödeyemezken, herkes elini vicdanına koysun bu iş özel derslere düşeceği çok belli. Peki aynı aile özel derslere bir yıl boyunca iki bin liradan daha çok parayı nasıl verecek? Asıl o zaman fakir olan maddi durumu olmayan, o zaman sistemden elenmiş olacak. Sınav kavramını çıkarmadığınız sürece yarış her zaman devam edecek bizler için." şeklinde konuştu.

O GENÇ DERSHANE BORCU YÜZÜNDEN Mİ İNTİHAR ETTİ?

Fethiye'de, dershane borcu nedeniyle intihar ettiği iddia edilen Soner Semih Sipahi'nin sevgilisinin ihaneti nedeniyle intihar ettiği ve bunu iki saat önce profiline yazdığı iddia edildi.

Annesinin dershane borcunu ödeyemediği için cezaevine girdiği ve bu nedenle intihar ettiği iddia edilen Soner Semih Sipahi (18)'nin, sosyal paşlaşım sitelerinden paylaştığı iletileri intihar nedeni hakkında şüphe yarattı. Bir internet sayfasındaki profiline ölmeden iki saat önce yazdığı notunda Sipahi, Yeliz D. takma adlı
sevgilisine kendisini aldattığı için sitem ediyor. Sipahi'nin 2 Nisan Cuma günü intihar etmeden iki saat önce yani saat 20.30'da sayfasına

"Yalan oldu yaşanan onca şey...

Ecelle kalktım sabah uykumdan...

Lanet olsun kiii...

İhanetini bir türlü unutamıyorumm...

Zalimsinn..." şeklinde ileti yazdığı görüldü. Büyük harf olarak yazılan kelime baş harfleri bir araya getirildiğinde Yeliz isminin ortaya çıktığı mesajda Sipahi, sevgilisinin kendisini aldattığını belirtiyor. İletiye gelen yorumlarda ise Sipahi'nin Yeliz takma isimli bir kızla aşk yaşadığı ve ayrıldıkları ortaya çıkıyor. Soner Semih Sipahi yine aynı sayfada saat 20:24'te yazdığı iletisinde "Yalan oldun kızım sende benim gibi" dediği de görüldü.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER