ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2017 Cuma 14:38

Başbakan Yıldırım'dan yeni KHK değerlendirmesi

Başbakan Yıldırımdan yeni KHK değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım, "MİT Müsteşarıyla ilgili tasarrufu Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. " dedi.


Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Milli İstihbarat Teşkilatının Cumhurbaşkanına bağlanmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"MİT Müsteşarlığının yasasıyla ilgili bir değişiklik oldu. Bundan böyle MİT Müsteşarıyla ilgili tasarrufu Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak. Dolayısıyla 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda, zaten yeni sistemde bütün MİT Müsteşarlığı, diğer kurumlar hepsi Cumhurbaşkanlığı bünyesinde toplanıyor. Dolayısıyla bu yapılan değişiklik 16 Nisan hükümet sistemi değişikliği ruhuna uygun olan bir değişikliktir. Kamu kuruluşlarında kurallar esastır, mevzuat içerisinde herkesin kendisine verilen görev ve sorumluluğu yapması esastır. Dolayısıyla bu meseleyi Başbakana güvensizlik, vesaire gibi bir yoruma, bir değerlendirmeye tabi tutmak iyi niyetten yoksundur." dedi.

Başbakan Yıldırım, tek tip kıyafet uygulamasının bugünkü KHK'larda yer almamasına ilişkin, "Adalet Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışmalarını henüz tamamlayamadı. Çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Hiç kimse Türkiye'ye ayar veremez"

 

Almanya Dışişleri Bakanının Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili sözlerini de değerlendiren Yıldırım, "Halt etmiş. İşine baksın. Kendi memleketinin işine baksın, Türkiye'ye ayar vermeye çalışmasınlar. Hiç kimse Türkiye'ye ayar veremez. Türkiye'nin içişlerine de kimsenin karışmaya hakkı ve haddi yoktur."  şeklinde konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER