ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mayıs 2017 Pazartesi 16:05

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan 'kıdem tazminatı' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuştan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu." dedi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

"Bakanlar Kurulu gündemine geldi"

Bakanlar Kurulunda ele alınan konuları aktaran Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, kıdem tazminatıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sunum yaptığını bildirdi.

Kurtulmuş, kıdem tazminatı reformunun çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulunda gündeme geldiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu. Dolayısıyla bu Bakanlar Kurulundaki ilk bilgilendirmedir. Önümüzdeki günlerde ilgili bakan arkadaşlarımız, Bakanlar Kurulundaki tartışmaları da dikkate alarak, konunun daha net bir şekilde ana çerçevesinde oturtulmasını sağlayacaklar ve kıdem tazminatı reformu Türkiye’nin gündemine gelecektir. Dolayısıyla şu anda olgunlaşma aşamasındadır. İlk sunumu yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hem ilgili bakanların hem de kamuoyundaki ilgili tarafların görüşleri dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır."

Gümrüklerde ÖTV’siz akaryakıt

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından, Türkiye’de ihracatın özendirilmesi bakımından gümrük kapılarında ÖTV’siz akaryakıt satışıyla ilgili çalışmaların gündeme getirildiğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede iki alanda genişleme yapılacaktır. Bunlardan birincisi mevcut gümrük kapılarına ilave olarak yeni gümrük kapılarında da tırların, mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV’siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır. Bu çalışmalar, ekonomik yük de hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER