ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ocak 2018 Pazartesi 17:11

Başbakan Yardımcısı Akdağ: PKK/PYD DEAŞ'lı esirleri serbest bırakıyor

Başbakan Yardımcısı Akdağ: PKK/PYD DEAŞlı esirleri serbest bırakıyor

"(Kilis ve Reyhanlı'ya atılan roketler) Doğrudan doğruya sivil halk hedef alınarak yapılan atışlar"


Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kilis ve Reyhanlı'ya atılan roketlerle ilgili "Doğrudan doğruya sivil halk hedef alınarak yapılan atışlardır." dedi.

Akdağ, Kilis'in Suriye sınırındaki Gülbaba köyünü ziyareti sırasında bir vatandaşın evine konuk oldu.

Köy halkının ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbir getirerek sevgi gösterisinde bulunduğu Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis ve Reyhanlı'ya atılan roketlerle ilgili "Doğrudan doğruya sivil halk hedef alınarak yapılan atışlar. Şu bayrak tutan delikanlılar bizim canımız ciğerimiz. Onların bir tek kılına zarar görmesine tahammül edebilir miyiz?" dedi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını yineleyen Akdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nın terörü temizlemek için yapıldığını vurguladı. Akdağ, dünyanın bunu iyi anlaması gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Türkiye, aslında batı dünyası içinde mücadele vermektedir. Şu anda NATO'nun müttefiklerimizin, bu mücadeleyi desteklemesi gerekir. Bugün basın aracılığıyla bir bilgi aldım, PKK/PYD, DEAŞ'lı bazı esirleri Türk ordusu ve ÖSO güçleriyle mücadele etsinler diye serbest bırakıyormuş. Aslında bu haberler bize şunu gösteriyor: DEAŞ veya PYD/PKK olması fark etmez ki adının değişmesi bir şeyi değiştirmez. Bunların hepsi insanlığa zulmeden, insanlık düşmanlarıdır. Dolayısıyla tüm dünyanın bu düşmanlığa birlikte karşı çıkması gerekir."

Akdağ, bir gazetecinin "Afrin'de de Cerablus gibi yeni bir yaşam kurulabilir mi?" şeklindeki sorusunu "Afrin'de de aynı tablonun olmasını temenni ederiz." şeklinde cevaplandırdı.

Bölgedeki AFAD ve diğer yardım kuruluşlarının gönüllülük esasıyla gayretle çalıştığını vurgulayan Akdağ, harekata katkı sağlayanlara teşekkür etti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER