ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 16:57

Başbakan: Türkiye 10 Ağustos’ta başkanını seçecek

Başbakan: Türkiye 10 Ağustosta başkanını seçecek


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen öncesinde engellenmek istediklerini söyledi. Dik durduklarını ve tedbir aldıklarını ifade eden Erdoğan, “Anayasayı değiştirdik. Cumhurbaşkanını artık halk seçecek dedik. İşte şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanı’nda başlayan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi temel atma programına katıldı. İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi için 26 Şubat 2011’de kendisinin de katıldığı törende imzaların atıldığını belirten Erdoğan, geçen yıl 27 Mayıs’ta Çatladıkapı’da çalışmaların başladığını söyledi. Özel bir tünel açma makinesinin montajının burada tamamlanarak çalışmalara başlandığını ifade den Erdoğan, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden lastikli araçların geçtiğini, çalışmaların devam ettiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden de hem lastikli araçların hem de raylı sistemin geçeceğini söyledi. Köprü trafiği eziyetinin yapılan yeni inşaatlarla tarih olacağına dikkat çeken Erdoğan, tünel hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı 2007 yılında, seçimlerinden hemen öncesinde engellenmek istendiklerine dikkat çeken Erdoğan, “Dik durduk. Tedbirlerimizi aldık. Anayasayı değiştirdik. Cumhurbaşkanını artık halk seçecek dedik. İşte şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek.” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu olarak kayıtlara geçen 17 ve 25 Aralıkta gerçekleşen operasyonları darbe olarak niteleyen Erdoğan, “Türkiye’ye darbe vurmak isteyenler yargı ve emniyet başta olmak üzere bürokrasi içersindeki çeteleri kullandılar. Temiz, hizmet aşkıyla fedakarlık yapan kardeşlerimizi kullandılar. Amaçları, Türkiye’de istikrarı bozmak, hükümeti yıpratmak, ekonomiyi geriletmekti. Bunda dik duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde başarısız oldular. Ne oldu, ülkenin ekonomisi geriye mi gitti? Bizde bu istikrar ve güven olduğu sürece yolumuza devam ederiz. Belki bundan sonra da fırsat buldukça aynı şekilde yapacaklar. Gezi olaylarında, 17 ve 25 Aralık darbe girişiminde de benim şahsım, partimiz, hükümetimiz değil Türkiye’ydi.” diye konuştu.

Mısır’da sosyal medya üzerinden özgürlük kavramını istismar ederek harekete başlandığını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunun sonucu darbe oldu. Sonucu yüzlerce ölüm. İdamın yasaklanmış olduğu Avrupa üyesi ülkelerden bir ses duydunuz mu? 529 idam kararı çıkıyor. Nerdesin Avrupa? Türkiye’de Twitter olayı olduğu zaman dünya ayağa kalkıyor. Nedir bu Twitter olayı? Amerika’daki bir şirketin Türkiye’de herhangi bir ofisi olmadığı halde vergi kaçakçılığı yapmak suretiyle şahsıma, bakanlarıma ülkemin içişlerline karışmak suretiyle böyle bir girişimin içerisinde bulunmasına karşı takındığımız tavır bakıyorsunuz dünyanın birçok yerinde eleştiri alıyor. Geç o işi geç. 529 idam kararı var. Bunun için neden konuşmuyorsun. Bu insanlar katil mi? Hiçbir yerden ses yok. Bunları dile getirdiğimiz zaman rahatsız oluyorsunuz. Olay insan haklarıysa, temek hak ve özgürlüklerse sandıktan çıkana saygı duymadığınız sürece bizim size saygımız yok. Ukrayna’da aynı şekilde sosyal medya üzerinden hareket başlatıldı. Sonucu maalesef acı oldu. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Duygularımızın istismar edilmesine izin vermeyeceğiz.”

Konuşmasından sonra bakanlarla birlikte yer altına inen Başbakan Erdoğan, tünel açma makinesinin düğmesine basarak çalışmaları başlattı.





 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER