ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2013 Çarşamba 09:45

Başbakan Suat Kılıç'ı görevden alacak

Başbakan Suat Kılıçı görevden alacak

Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmasında dikkat çektiği yurt sorunu kulislerde Bakan Suat Kılıç'ın koltuğundan olacak konuşmalarına neden oldu.


AKP kulislerinde, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı kazanamaması ve yeniden gündeme gelen üniversite öğrencilerinin yaşadıkları yurt sorununun Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın koltuğunu kaybetmesine neden olacağı iddiaları konuşuluyor.

İLK İSİM SUAT KILIÇ

2014 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde bazı bakanların isimlerinin, çeşitli büyükşehir belediye başkanlıkları için geçmesi nedeniyle yapılması bir süredir gündemde olan mini kabine revizyonunun kısa bir süre içerisinde gerçekleştirileceği belirtiliyor. AKP tüzüğünde bulunan üç dönem şartından dolayı bazı bakanlar, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde milletvekili olamayacaklar. Söz konusu bakanlardan bir kısmının 2014'te büyükşehirlerin başına geçmesi planlandığı için, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapılması öngörülüyor. Kabinede yapılacak söz konusu değişikliğin yalnızca yerel seçimlerde aday gösterilecek bakanlarla sınırlı kalmayacağı, bakanlık koltuğunda kendisinden beklenen performansı gösteremeyen birkaç ismin de bu değişikliğe dâhil edileceği ifade ediliyor. Bu isimlerin başında ise, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın geldiği konuşuluyor.

KIZILCAHAMAM'DAN SONRA İHTİMALLER GÜÇLENDİ

AKP kulislerine göre, üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sıkıntısı bir süredir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin gündemindeydi. Öğrenci sayısı hızla artarken, öğrencilerin kalacakları yurt sayısının yetersiz kalması ile ilgili şikayetler söz konusuydu. Eylül ayının son haftasında Denizli'ye giden Başbakan Erdoğan'a, Pamukkale Üniversitesi'nin bulunduğu bölgede Kredi Yurtlar Kurumu'nun ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın daha fazla yurt yapmaları gerektiği dile getirildi. Erdoğan'a konu en son, hafta sonunda, AKP'nin Kızılcahamam kampında aktarıldı. Kulislerde, Kızılcahamam sonrasında, Kılıç'ın koltuğunu kaybetme ihtimalinin güçlendiği ile getiriliyor.

"HANESİNE EKSİ OLARAK YAZILDI"

Taraf'ın haberine göre, Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı kaybetmesinin de, Suat Kılıç'ın hanesine "eksi" olarak yazıldığı ve Kılıç'ın, olimpiyat sürecini "iyi yönetemediği" ileri sürülüyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER