ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2013 Cuma 15:01

Başbakan Şırnak'ta çok özel bir iftar yapacak

Başbakan Şırnakta çok özel bir iftar yapacak

Şerafettin Elçi Havaalanı'nın açılışını yapmak için Şırnak'a gidecek olan Erdoğan şehirde vereceği iftara, Uludere'de çocuklarını kaybeden aileleri de davet etti.


Uludere'de 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan askeri operasyonda yakınlarını ve çocuklarını kaybeden aileler ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Şırnak'taki iftarda bir araya gelecek. Erdoğan'ın ailelerle baş başa görüşme yapması da planlanıyor.

Şerafettin Elçi Havaalanı'nın açılışını yapmak için Şırnak'a gidecek olan Erdoğan şehirde vereceği iftara, Uludere'de çocuklarını kaybeden aileleri de davet etti. 10 ailenin katılacağı iftarda ayrıca Uludere'deki iki köyün muhtarı da hazır bulunacak.

Başbakan Erdoğan'ın, iftarın ardından aileler ile baş başa görüşebileceği öğrenildi. Başbakan ile Uludere'de çocuklarını kaybeden ailelerin bir araya gelmesi fikri ilk kez Akil İnsanlar Güneydoğu Heyeti tarafından dile getirilmiş ve Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşen son görüşmede Başbakan Erdoğan'a iletilmişti.

Erdoğan'ın da bu teklifi sıcak karşıladığı belirtilmişti. Erdoğan'ın bölgeye gerçekleştireceği ziyaret ve havaalanı açılışı bu görüşme için vesile oluştururken, Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde girişimlere başlanıldı. Ailelere daveti iletmek üzere bölgeye Başbakan'ın yakın arkadaşı olan eski bir siyasetçi giderken, ailelerin daveti memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER