ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 Salı 13:28

Başbakan Erdoğan'dan tahliye yorumu

Başbakan Erdoğandan tahliye yorumu

Gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan Erdoğan tahliyeleri değerlendirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun tutukluluk ve hak ihlalleri nedeniyle gerçekleşen tahliyeleri değerlendirdi. Tahliyelerin beraat anlamına gelmediğinin altını çizen Erdoğan, "Darbe girişimlerini, onca ses kaydını ve delili görmezden gelemeyiz’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, Urfa mitingi dönüşünde uçakta bazı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Üst üste gelen tahliye kararlarını değerlendiren Erdoğan, "Darbe girişimleri olmamıştır fikrini kabullenmem mümkün mü? Ben başımı kuma gömemem. Kamuoyuna yansıyan onca ses kaydını ve delili nasıl görmezden geliriz. Dolayısıyla bu girişimlere karşı farklı bir titim içinde değiliz. 'Darbe yoktur, darbe girişimi yoktur', diyemem. Ayrıca mahkemenin verdiği kararın beraat değil, tahliye olduğu gözden kaçmamalı" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİ PAŞALAR TUTUKSUZ YARGILANMALIYDI"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkındaki ‘tutuksuz yargılanmalıydı’ görüşünü bir kez daha dile getiren Erdoğan, "Sadece o değil emekli paşalar da tutuksuz yargılanmalıydı. Böyle yapmayacaksan bir an önce karar ver, suçlu mu suçsuz mu? Aksi, intikam hırsıdır. Temenni ederim Başbuğ'la ilgili yargılama Yüce Divan'da devam etsin" dedi.

Başbakan Erdoğan, Sosyal medya düzenlemeleriyle ilgili yanlış anlamalara da açıklık getirdi. "Tam bir yasaklama ne mümkün ne de Hükümetimizin hedefi böyle" diyen Erdoğan, "Tamamen kapatma gibi bir şey söz konusu olamaz" diye konuştu.

Facebook ve Youtube’un ulusal güvenliği tehdit eder hale geldiğini söyleyen Erdoğan, önlem almak gerektiğine vurgu yaptı. Batıda böyle durumlarda uyarı yapıldığı ve yayınların kesildiğini söyleyen Erdoğan, "Buna bir çerçeve bulmak lazım. RTÜK bir hazırlık yapıyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER