ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mayıs 2013 Cumartesi 19:04

Başbakan Erdoğan'dan Reyhanlı açıklaması

Başbakan Erdoğandan Reyhanlı açıklaması

Reyhanlı tarihinin en kanlı günlerinden birini yaşıyor. Çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili konuşan Başbakan Erdoğan "Sabırlı olacağız" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, şu anda gerek Hatay Valisi gerekse oradaki tüm istihbarat birimlerinin, olayın kimler tarafından yapıldığı üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Ben buradan tüm Reyhanlı'daki kardeşlerime şu mesajı göndermek istiyorum. Bu süreç hassas bir süreç. Özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık ve bu yeni dönemi hazmedeyemenler, ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine ne yazık ki olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içerisine girebilir" dedi.
     
Erdoğan, Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphors Otel'in açılışının ardından gazetecilerin Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin soruları, üzerine şöyle konuştu:
   
"Şu anda gerek Hatay Valim gerekse oradaki tüm istihbarat birimlerimiz, olayın kimler tarafından yapıldığı üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben buradan tüm Reyhanlı'daki kardeşlerime şu mesajı göndermek istiyorum. Bu süreç hassas bir süreç. Özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık ve bu yeni dönemi hazmedeyemenler, ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine ne yazık ki olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içerisine girebilir."

"SABIRLI OLACAĞIZ VE BU SÜRECİ İNŞALLAH AŞACAĞIZ"

"Buradaki hassasiyetleri kaşımak suretiyle de bu tür adımlar atılabilir. Bildiğiniz gibi burada da 20-25 bin Suriyeli sığınmacı kamplarımızda yaşıyor veya oralardan gelip şu anda bizim misafirimiz durumunda olanlar var. Bunları hazmedememek gibi bir süreç de olabilir. Bunu gerekçe göstererek de orada bu havayı tahrik etmek isteyenler olabilir. Bu konularda da çok çok dikkatli olmamız lazım. Çok çok hassas olmamız gerekir diye düşünüyorum"
     
Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Erdoğan, "Sabırlı olacağız ve bu süreci inşallah aşacağız. Şu anda gerek Hatay milletvekili olan Adalet Bakanım gerek İçişleri Bakanım gerekse Sağlık Bakanım, onlar da hareket halindeler. Biz de burada arkadaşlarımızla değerlendirme halindeyiz. Biz de buradan süreci takip edeceğiz" dedi.

ERDOĞAN PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın katılması beklenen Tekirdağ programını iptal ettiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın yarın Tekirdağ'daki partisince düzenlenen Gençlik Şöleni'ne katılması bekleniyordu. Erdoğan'ın söz konusu programını iptal ettiği öğrenildi.

PATLAMA SONRASI GELEN İLK GÖRÜNTÜLER

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER