ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Eylül 2013 Pazar 00:57

Başbakan Erdoğan'dan ilk açıklama!

Başbakan Erdoğandan ilk açıklama!

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma şansını finalde Tokyo'ya kaptırmasının ardından sıcağı sıcağına Başbakan Erdoğan ilk yorumu yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'a verilmemesini Arjantin'de değerlendirdi.

Erdoğan, "Doğrusu bunu İstanbul’a alma noktasında umudumuz çok çok fazlaydı. Tüm ekibimiz gerçekten buna inanmıştı, çok iyi de hazırlanmıştık. Tabii benim tek üzüntüm şu: Daha önce olimpiyat organizasyonunu yapmış bir ülkeye tekrar vermek." dedi.

Olimpiyatların yayılması konusunda daha farklı bir değerlendirme beklediğini belirten Erdoğan, şöyle deva etti: "Ama şu anda Tokyo’yu tercih ettiler. Bu tercihlerine saygı duymamız gerekiyor. Daha önce de bunların benzeri oldu, Atina’da da oldu, Londra’da da oldu. Gönlümüz tabii artık farklı bir şey bekliyordu. İstanbul hele hele farklı kültürlerin, medeniyetlerin buluştuğu bir şehit olması bakımından, Asya-Avrupa kıtaları bağlaması noktasından çok farklı bir şehir. Özellikle de 7 yıllık program içerisinde çok daha farklı yatırımları yapma planlaması içerisinde olan bir şehir. Şu anda zaten mevcut yatırımlarımız, bir olimpiyat organizasyonu için büyük ölçüde her şeyi karşılıyordu altyapı üstyapı itibariyle. Demek ki böyle uygun gördüler, nasip değilmiş. Ama en azından finale kalmak bile bu konuda önemliydi, büyük bir başarıydı. Bundan sonrası çok daha farklı adımların atılmasına vesile olur."

Türkiye'nin gerek Akdeniz oyunlarında, gerek Erzurum Üniversiteler Arası Kış Oyunları’nda, gerekse Trabzon’da birçok uluslararası spor organizasyonunu da başarıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Dolayısıyla herhalde olimpiyatlar noktasında mevcut komite henüz daha hazır olmadığımıza karar vermiş olacak ki böyle bir karara vardılar. Hayırlısı olsun diyelim." şeklinde konuştu.

İstanbul'un olimpiyatlar için yeniden aday olmasıyla ilgili bir soruya ise Erdoğan şu cevabı verdi: "Bunu biraz da şartlar belirleyecek. O günün şartları nedir, ne değildir; bunu göreceğiz. Ama bizim şu anda tek hedefimiz olimpiyatlarda çok daha başarılı neticeler alabilmek. Onlar da bu işin tabii önemli bir payıdır. Onun için de olimpiyatlardaki madalya sayısını artırmak bundan sonra ilk hedef, onun gayreti içinde olmak."

Sultanahmet Meydanı’ndaki vatandaşlara da sevgi ve selamlarımı gönderiyen Erdoğan, "İnşallah sonunda başaracağız." diyerek sözlerine son verdi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER