ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2014 Cuma 16:24

Başbakan Erdoğan'dan flaş Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Başbakan Erdoğandan flaş Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Bu konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız' kanaatini, ben de paylaşıyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bir açıklaması oldu. 'Sayın Başbakan'la oturur, konuşuruz, bir karar veririz, değerlendiririz' dedi. Partiniz içinden de bir çok milletvekili, yerel seçim sonuçlarının aslında sizin için Cumhurbaşkanlığına giden yolda bir yeşil ışık yaktığını ifade etti. Sizin bu konudaki değerlendirmenizi alabilir miyiz? Üç dönem kuralıyla ilgili partinizde şu anda herhangi bir çalışma yapılıyor mu?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Bu konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız' kanaatini, ben de paylaşıyorum. Üç dönem kuralıyla alakalı olarak tabi tabandan, partimiz içinden bir çok kanaat belirtenler var. Ben konuda da daha önce kanaatimi belirttim. Bu konu, partinin kuruluşunda, tüzüğümüze bunu uzun istişareler neticesinde konulmuştur. Bunun Türkiye'de inanıyorum ki bir karşılığı var. Bundan sonra bu konuyla ilgili kararı verecek olan merci neresidir? Partinin, bazı arkadaşlarım merkez karar diyor ama merkez karar değil. Tüzük tadiliyle alakalı bir konu. Genel kurulun işidir. Bu olağanüstü genel kurulda, normal genel kurulda olur, ama genel kurulda olur. Böyle bir tüzük tadiline gidersek ancak böyle bir şey olabilir. Fakat benim kanaatim; tabi üç dönemden yanadır. Üç dönemle siyasi hayat bitmiyor. Üç dönemden sonra bir dönem ara ondan sonra tekrar devam etme şansı herkes için söz konusu."

Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararı

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Ergenekon Davası'nda gerekçeli kararı açıklandı. Gerekçede darbe teşebbüsü dile getirildi. Bazı sahte delillerin AK Parti'nin kapatılma davasında kullanıldığı ifadeleri var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz, inceleme fırsatı buldunuz mu? Buna karşı dava açmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"16 bin sayfa. Dün bunu nerede inceleyeyim ben. Adeta bir ansiklopedi. Herhalde artık böyle bir ansiklopedi de çıkar. Ama şu anda ilgili arkadaşlarım bunun üzerinde biraz çalışma yapıyorlar. Bu çalışmadan sonra gerek merhum Ecevit gerekse bizim dönemle alakalı neler var, neler yok, bunları görme ve değerlendirme fırsatını bulacağız. Şu anda böyle bir şeyi, henüz fırsatı bulabilmiş değilim. Dün tek fırsat buldum. Yavuz Sultan Köprüsü'nü gidip inceledim."  

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER