ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Haziran 2013 Perşembe 08:24

Başbakan Erdoğan'a Tunus'ta çoşkulu karşılama

Başbakan Erdoğana Tunusta çoşkulu karşılama

Erdoğan, tören mangasını selamlarken, bu sırada fotomuhabirleri ve kameramanlar da hareket halindeki mobil bir stantta görüntü aldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Tunus'a geldi. Erdoğan, Kartaca Başkanlık Havaalanı'nda resmi törenle karşılandı. Ziyaret öncesi, Tunuslular havaalanı dışında Erdoğan'a destek gösterisi düzenledi.

Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan "ANA" uçağı, TSİ: 21.25'te Tunus'taki Kartaca Başkanlık Havaalanı'na indi. Havaalanında Erdoğan'ı, Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra resmi programı kapsamında Tunus Başbakanı Urayyid ile bir araya gelmek üzere Tunus Devlet Konukevi'ne hareket etti. Başbakan Erdoğan'ın konvoyunun geçtiği güzergahların Türk bayraklarıyla donatıldığı gözlendi. Erdoğan'ın Tunus ziyaretini çok sayıda gazeteci takip ediyor.

Erdoğan'la eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Tunus'a geldi.

Erdoğan, havaalanındaki karşılama töreninin ardından, Tunus Devlet Konukevi'nde Larayedh ile bir araya geldi.
Tunus'taki temaslarında, Başbakan Erdoğan'a refakat edecek heyette, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile çok sayıda iş adamı bulunuyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A DESTEK GÖSTERISI

Başbakan Erdoğan'ın Tunus'a yapacağı ziyaret öncesi, Tunuslular havaalanı dışında Erdoğan'a destek gösterisi düzenlerken Konukevi'ne geçerken kullandığı güzergahta, ellerinde Türk ve Tunus bayrakları taşıyan kalabalık bir grubun Türkiye lehine sloganlar attığı gözlendi.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER