ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2014 Perşembe 08:17

Başbakan Erdoğan, köşk kararını 1999 yılında vermiş

Başbakan Erdoğan, köşk kararını 1999 yılında vermiş

Gazeteci Bilal Çetin’in 2003 yılında yayımlanan “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayyip Erdoğan” adlı kitabına göre Erdoğan Çankaya Köşkü’ne çıkmayı nihai hedef olarak belirlemişti.


AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan adaylığını netleştirmeden önce, parti yönetim organlarıyla, milletvekilleriyle, parti teşkilatının her kademesiyle görüştü, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Habertürk'ün haberine göre, görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı için görüş aldı, kendisinin adaylığına nasıl baktıklarını sordu. Adaylığa giden süreci istişarelerle yürüten Başbakan’ın, Cumhurbaşkanlığı konusunda yıllar öncesine dayanan kararlılığı bir kitaba da yansımıştı.

Gazeteci Bilal Çetin’in 2003 yılında yayımlanan “Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Tayyip Erdoğan” adlı kitabına göre Erdoğan Çankaya Köşkü’ne çıkmayı nihai hedef olarak belirlemişti. Çetin’in kitabının 28. sayfasında, Erdoğan’ın 1999 yılında hapiste kendisini ziyarete gelenlere, siyasetteki nihai hedefini açıkladığı anlatılıyor.

Kitapta Erdoğan’ın, ziyaretçilerine, “Önüme hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın bu engelleri teker teker aşacağım. Ferhat’ın Şirin’e kavuşması gibi ben de milletime bir gün kavuşacağım. Allah’ın izni ve milletin sağduyusu ile Türkiye’nin en büyük partisini kuracağım ve bir gün Başbakanlık koltuğuna oturacağım. Başbakanlık koltuğuna oturmadan ölürsem gözüm arkada kalır. Allah nasip ederse bir nihai hedefim Çankaya Köşkü’ne çıkmaktır” dediği bilgisi yer alıyor.

Kitabın yazarı Bilal Çetin, kitabı hazırlarken, Erdoğan’ın yakın çevresi ve cezaevinde kendisini ziyarete gidenlerle görüştüğünü belirterek, şu açıklamayı yaptı: 

"Kitabı hazırlarken cezaevinde ziyaret edenlere böyle bir anekdot anlattığını öğrenince de kitabımda yer verdim. Gelinen noktada cezaevi yıllarında kendisine böyle bir hedef koyduğu anlaşılıyor. Bugün de adım adım bu hedefine yaklaştığı görülüyor."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER