ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Nisan 2014 Cumartesi 15:18

Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da halka hitap etti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya'da Atatürk Bulvarında halka hitap etti.

İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Buradan tüm dünyaya demokrasi dersini vereceğini çok iyi biliyorduk. Sağlığımız bu mitingi yapmaya müsaade etmedi. Van ve Diyarbakır mitinglerini kısık sesle de olsa gerçekleştirdik. Ama Konya’da bu mümkün olmadı. Televizyondan izledim. Burada olamasam da sizin coşkunuzu paylaştım. Sayın Ahmet Davutoğlu kardeşim, teşkilatımız bizleri aratmadılar. Konya’dan umulduğu gibi bir demokrasi destanı yazdınız. Sandıkta gerçek milli irade destanını gönüllerinizle yazdınız. Konya Türkiye genelin rekor seviyeye ulaştığımız illerimizden oldu.

Türkiye genelin elde ettiğimiz bu oran için sizleri tebrik ediyorum. Emaneti bize verdiğniz için size şükranlarımızı sunuyorum. Bugüne kadar Konya’nın emanetine sahip çıktık. Konya için hizmet üremeye devam edeceğiz.

28 Mart’ta Konya’ya gelebilseydik, seçim yasakları nedeniyle toplu açılış yapamayacaktık. Birileri laf üretir. Biz ise icraat üretiriz.

Konya’ya bu ziyaretimizde kazandırdığımı 34 farklı yatırımın toplam bedeli 169 trilyon. Bu yatırımların Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum.

Demokrasi tarihimizin en zor seçimini geride bıraktık. Sandıkta istediği sonucu alamayacağına inanan çevreler hukuk dışı yollara tevessül ettiler. Nasıl saldırılara maruz kaldığımızı sizler de gördünüz. Hükümetimize, partimize çok ağır taarruzlar yaptılar. Birliğimize, kardeşliğimize, ülkemize dahi kastettiler. Siyaseti, siyasi zeminden kopardılar. Ahlak dışı zemine çekmek istediler. Son derece kirli ittifaklarla üstümüze geldiler. Milli iradeyi teslim almak istediler. Ama siz bu oyunu gördünüz. Sizler kurulan kumpası hissettiniz.

Gezi olayları ile başlayan süreci, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle anladınız. 30 Mart’ta da gereğini yaptınız. Gezi olayları milli iradeye yönelik darbe girişiminin ilk tezgahıydı. 17 ve 25 Aralık ile sonuca ulaştırılmak isteniyordu. Bir kısım yargı içindeki çete mensuplarını, emniyet içindeki örgüt mensuplarını kullanarak, kirli ittifaklar kurarak kendi arzuladıkları gibi bir hükümet kurmak istediler. Birileri bu hükümetten memnun değildi. Kendi şahsi çıkarları zedelenenler bu hükümetten rahatsız oldular.

Çözüm sürecinden, bu milletin kardeşliğinden rahatsız oldular. Türkiye’nin büyümesinden, bölgesinde ve dünyada iddia sahibi olmasından rahatsız oldular. Mısır’da oynadıkları oyunu, Ukrayna’da oynadıkları oyunu Türkiye’de de oynamak istediler. Türkiye’de kaos oluşturarak millete kaybettirmek istediler. Ne acıdır ki bu ülkenin bazı muhalefet partileri bu ihanet, darbe girişiminde maşa oldular. CHP ve MHP’de 30 Mart öncesi yapılan kirli ittifak yüksek sesle konuşuluyor. Ey CHP ne aldın yüzde 28, MHP yüzde 15… Koyun bunları üst üste ne yapıyor, yüzde 43… Toplam oyu bizim altımızda kaldı mı? 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez.

Sandıkta AK Parti birinci çıkmazsa ben bu görevi bırakacağım dedim. Kılıçdaroğlu, Bahçeli bırakacak mı? 17 yıldır MHP’nin başında, öbürü 5 yıldır CHP’nin başında arkadan nal topluyorlar. Biz 8 seçimden birinci çıktık. Bunlar gücünü koltuktan alanlar, biz ise koltuğa güç katanlar.

Bu partiler içinde kavgalar başladı. Gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. Yarım ağızla hala yenilgilerine bahane arıyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, darbe girişiminin hesabını millet sandıkta sordu. Şimdi umuyorum parti içinden sorulacak. Tarih boyunca bu kara leke oradan çıkmayacak. Pensilvanya’daki zatı yanlarına aldılar. Pensilvanya’daki zat, eğer samimiysen, eğer herhangi bir sıkıntın yoksa… İnzivaya çekildim diyor. İnziva için Konya’dan, Erzurum’dan, Bursa’dan daha güzel olabilir mi? Hadi o zaman çık Türkiye’ye gel. Niye Türkiye’ye gelmiyorsun? Pensilvanya’da ne işin var? Çık Türkiye’ye gel. Oradan tezgah kurma. Tezgahların üstünde bir tezgah vardır. O tezgah bir gün seni de vuracaktır.

Oyunlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Konya’ya sırtını dönenin, ilimle maneviyatla işi olmaz. 30 Mart’ta sandıkta verdiğiniz mesajı biz çok iyi okuduk. Biz bu örgütten ülkelerine yaptığı ihanetin hesabını soruyoruz. Başladık. Devletin kurumlarındaki uzantıları tarafından belli bir direnç gösteriliyor. O direnci de kıracağız. Bunlar Anadolu’daki benim saf iyi niyetli kardeşimin ekmeğine himmet adı altında göz diktiler. Bunların okullarına, dershanelerine karşı tepki oluşmaya başladı. Şu anda okullar bitiyor. Önümüzdeki yıl sakın ha onların okullarına göndermeyin.

Gizli dinlemelerin, montajların her kesime yaptıkları şantajların hesabını verecekler. Darbe girişiminin hesabını verecekler. TIR’ları durdurmanın, Türkiye’yi teröre destek veren ülke gibi göstermenin, Dışişleri ‘ndeki toplantıyı dinlemenin hesabını verecekler. Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Sonuna kadar siyaseti, demokrasiyi savunacağız. Özgürlüklerin istismarını yapmayacağız, özgürlükleri savunacağız.

Şimdi 10 Ağustos seçimine gidiyoruz. Tabii ki partimizin bir adayı olacak. İstiyoruz ki birinci turda adayımız inşallah Cumhurbaşkanı olsun. Konya’da sandıklar farklı şekilde patlasın. Bir kez daha 30 Mart seçimlerinde gösterdiğiniz bu teveccühten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER