ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2013 Pazar 18:39

Başbakan Erdoğan Fethiye'de

Başbakan Erdoğan Fethiyede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu.


Başbakan Kredi Kartları İçin Vatandaşı Uyardı

Başbakan Fethiye'de toplu açılış töreninde kredi kartı alan vatandaşları uyararak, "Dikkatli olun evinizi boşaltırlar." dedi.

Fethiye Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kredi kartlarının faiz lobisinin en büyük kozu olduğunu söyleyerek aldığınızda dikkatli olun evinizi boşaltırlar diyerek vatandaşı uyardı.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER"

Hafta sonu mesaisini Muğla'ya ayıran ve Fethiye'de açılış töreninde konuşan Başbakan. "Bugün Fethiye'de toplu açılış törenimiz için toplanmış bulunmaktayız. Bugün onlarca projenin açılışını yapacağız. 2011'den bugüne kadar 2 yıl içinde toplamda 13 trilyon liralık yatırım yaptık ve bugün bunları hep birlikte hizmete açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

BİZİM SİYASETİMİZ HİZMET SİYASETİ

Bugün burada şu hususu hatırlatmak istiyorum. Bizim siyasetimiz ideoloji siyaseti değildir. Hizmet siyasetidir. Yola çıkarken söyledik biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 11 yıldır bunu yaptık. Bunu yapıyoruz ve bunu yapacağız. Bizim siyasetimiz korkutma sindirme ve istismar siyaseti değildir. Biz eser bırakmanın gayreti içindeyiz. Birlik ve kardeşlik siyaseti üretiyoruz. Hakkari'de bizim vekilimiz yok diye oraya hizmet vermeyelim demedik. Ne gerekiyorsa götürdük yaptık. Engellemelere rağmen yapıyoruz ve yapacağız.

NİYE YAPIYORSUNUZ DEDİLER

Niye yapıyorsunuz dediler, dedik ki yapacağız. Burada insan var mı vatandaşımız var mı evet var. Buraların hepsini batıyı nasıl ihya ediyorsak doğuyu da öyle ihya ediyoruz. 780 bin km karelik vatan toprağını ihya etmezsek bölücülere malzeme vermiş oluruz. Hamdolsun doğu güneydoğu ve karadenizin büyük kısmı tarihinde görmediği yatırımları bizim iktidarımızda gördü. Aynı şey batı için de geçerli. Sadece Muğla'da 11 yıllık iktidarımızda yaptıklarımız ortada. 5,4 katrilyon yatırım yaptık. Olması gereken neyse onu yapacağız. Dün Muğla merkezde bugün burada iki gün içinde açılışını yaptığımız eserler ortada. Seçim döneminde sandıktan çıkan rakamlar o gün bizim için biter. Ondan sonra biz ayrım yapmadan hizmet yapmaya başlarız. 81 vilayet bizim için aynıdır.

EĞİTİMDE YAPTIKLARIMIZ ORTADA

Eğitimde attığımız adımlar ortada. Cumhuriyet tarihinde yapılan derslikler kadar derslik yaptık okul yaptık. Okullarımızda bilişim sınıfları yoktu. Bunları yaptık. Niye? Dünyada bilişim gelişiyor öyleyse bizim okullarımızda da gelişmeli. Şimdi Fatih projesi çalışması yapıyoruz. Akıllı tahtalar getiriyoruz. Kara tahtadan akıllı tahtaya geçtik. Çocuklarımızın elinde sadece tablet bilgisayar olacak. CHP ve MHP neden yapmadı bunları. O yüzden 30 Marta kadar sizler çok farklı bir çalışma yapmalısınız. Daha güzel bir Fethiye ve Muğla için bunları yapacağız. Biz seçimlere gelirken Muğla'da Büyükşehir Belediyesi'ne rektörümüzü aday yaptık. Büyükşehir belediyesi Muğla'nın tamamına hizmet verecek. Ne kadar ilçe varsa hizmet götürecek.

TURİZM'DE GELİRİMİZİ KATLADIK

2002'de biz göreve geldiğimizde Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyondu. 2012 yılı sonunda tam 35,7 milyon turiste ulaştık. O zaman diyorlardı ki AKP iktidara gelince ülkeye turist gelmeyecek... O zaman turizm gelirimiz 8,5 milyar dolardı. 2012 sonunda bu rakamı 29 milyar dolara çıkardık. Bu yıl 30 milyar doları aşacağız. Hem turist sayısı hem de geliri itibariyle 2012'yi geride bırakacağız. Bu Türkiye'deki istikrar ve güven sayesinde oldu.

CEZAEVİNE GİRMEDEN TEMELİNİ ATTIM

Şimdi her yerde Türkiye konuşuluyor. Dünya medyası ülkemizin güzelliklerini yazıyor. Marmaray'ı yazıyor... Biz Pekin'i Londra'ya bağlıyoruz... Muhalefet nerede peki? Onlar hala buna nasıl kulp takarız buna bakıyorlar. Dün İstanbul'da bir konferanstaydım. Orada yerin 42 metre derinliğinde inşa ettiğimiz kongre merkezindeydik. 3300 kişilik bir merkez. Birçok salonları ve fuar merkezi var. İnanır mısınız biz İstanbul'a belediye başkanı olduğumuzda böyle bir salon yoktu.

Cezaevine gitmeden önce bunun temelini atmıştım. Haliç Kongre Merkezi... Eskiden orası mezbahaneydi berbat bir yerdi. Haliç'i kirletiyordu. Haliç'i de temizledik. Bunu mümkün görmüyorlardı. Burayı ancak doldurmanız lazım diyorlardı. Biz orayı doldurmadık tam aksine çamurunu 9 km uzaklıktaki bir taş ocağına pompaladık. Şimdi Haliç kokmuyor. Artık balık var... Haliç'i şu andaki başkanımız Boğaz'ı bağladı ve oraya Boğaz'dan su geliyor. Böylece su sirkülasyonu oluştu. Onun kıyısında da Haliç Kongre Merkezi yaptık. Sürekli dolu bir merkez.

ENFLASYON ESKİDEN BİR CANAVARDI

Biz göreve geldik milli gelir 230 milyar dolardı. Şimdi ise 786 milyar dolar oldu. Hatırlayın. Paramızda 6 tane sıfır vardı. Akşam yatıyorlardı sabah kalkıyorlardı 1'in yanına sıfır koyuyorlardı. Bunların iktidarı döneminde 1 milyona tuvalete gidiyorduk. Eskiden zengin olana milyoner derlerdi. Bunların döneminde ise paramız pul oldu. Dünyaya bizi rezil ettiler. Biz sıfırları atacağız dedik ve attık. Enflasyon patlar dediler. Dedik ki çatlar patlamaz. Attık ve enflasyon patlamadı çatladı. Bizden önce enflasyon 3 haneliydi. Şimdi tek haneli rakamlarda. Enflasyon bir canavardı. Vatandaşın cebindeki parayı eritiyordu. Şimdi böyle bir şey yok...

FAİZ LOBİSİNE KURBAN OLMAYIN

Kredi kartlarında lütfen hassas olun. Kredi kartları faiz lobisinin en büyük kaynağıdır. Yorganınız kadar ayağınızı uzatın. Ondan sonra bunlara malzeme olmayın. Elinizde ne var ne yoksa alıp götürürler.

CHP'NİN İKTİDARINI HATIRLAYINIZ

Artık dünyada gündemi belirlenen bir Türkiye yok,gündem belirleyen bir Türkiye var. Hatırlayınız.... Büyükler bilirler. Gençler bunu bilmez. Hatırlayın o karneyle mühürle ekmek sana yağı vita yağı aldığımız günleri. Kimin iktidarıydı? CHP'nin iktidarıydı. Bunları yaşadık biz. Benzin istasyonlarında benzin bulamazdık. Bunları hatırlayın. Ama şimdi hamdolsun bir gün dahi bu ülkede halkımıza bunu yaşatmadık. 9 ilimizde doğal gaz vardı. Şimdi 72 ilde doğalgaz var. Muğla'ya kadar doğalgazı getirdik. Muğla'da ihale yapıldı. Artık doğalgaz tüm ilçelere gelecek.

BUNLAR MODERN TÜRKİYE'NİN AYAK SESLERİ

Modern Türkiye'nin bunlar ayak sesleridir. Çok mesafe aldık daha da iyi olacağız. İstikrar ve güven ortamının yanında olumlu imajımızı daha da ileri taşıyacağız. Niye daha fazla turist geliyor? İşte gelmesinin sebebi bunlar. Hakkımızda aleyhte konuşanlar da olabilir ama siz bunu yaşıyorsunuz. Onlar sadece kıskançlığından kininden bunları söylüyorlar. Büyük devletlerin dostları olduğu gibi çekemeyenler de olabilir. İşte komşunun hali ortada. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar da olabilir. Ama Türkiye vicdanlarda hakkı savunan bir ülke olarak biliniyor.

"BURAYI İHMAL ETMEYİNİZ"

Fethiye ismi nerden geliyor biliyor musunuz? Şehit pilot Fethi Bey'den... İlk Türk hava şehidimiz... Suriye'de şehit olmuş. Kabri nerede? Şam'da... Emevi camiinin yanı başında. Şimdi bize Suriye ile neden ilgileniyorsunuz diyenlere soruyoruz. Fethi Bey'in orada ne işi vardı? Selahaddin Eyyubi oraya gittiyse iz bıraktı bize... Fethi Bey oraya gittiyse iz bıraktı bize. Yüzbaşı Fethi Bey gibi onlarca şehidimiz var. Suriye'de kardeşlerimiz var. Çanakkale'ye gidin şehitlikte Suriye'li Lübnanlı Filistinli Iraklı Bosnalı şehitlerimizi göreceksiniz. 11 yıllık iktidarımızda Balkanlara sık sık gittim. Sürekli gidiyorum. Arkadaşlarım da sürekli gidiyor. Gitmemiz lazım. Oralarda tarihimiz var eserlerimiz var. Onları ihya edip ayağa kaldırıyoruz. Gitmezsek ecdadımız bize bunu sorar. Aliya İzzetbegovic ölmeden önce bana demişti ki: "Buralar Osmanlı toprağı buraları ihmal etmeyiniz"... İşte büyük devlet böyle olunur. Suriye ve Mısır konusunda sussaydık, eğer biz Afganistan konusunda sussaydık, Filipinlere ulaşmasaydık büyük devlet olamaz, ekonomiyi de böyle büyütemezdik.

HEDEFİMİZ YENİ TÜRKİYE

Biz etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik. Dinsel milliyetçilik yapmayacağız dedik. Biz laik bir yönetim olarak bütün vatandaşlara eşit mesafede durduk. Bize hor baktılar. Başörtülü kardeşlerimiz ülkelerinde okuyamadılar. Yurt dışına gitmek zorunda kaldılar. Şimdi hepsi ünversitelere gidiyor. Kamuda hepsi çalışmaya başladı. Ne oldu var mı bir sıkıntı? Geleceğin büyük Türkiye'si böyle olacak Yeni Türkiye böyle olacak... Vatandaşlarını eşit gören onlara aynı mesafede duran Türkiye 2023'e böyle yürüyecek. 2053 daha farklı olacak. 2071 daha farklı olacak. Yapmak istediğimiz şey bu. Hayalimizdeki Türkiye bu. Bu Türkiye adını koyuyorum inşallah Yeni Türkiye olacak. Aslında özüne rücu eden özüyle buluşan Türkiye olacak. Bizler geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Yeni Türkiye 23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal'in açtığı Meclis'teki tabloda yer alan Türkiye idi. Biz işte bu miras doğrultusunda ülkeyi büyüten bir iktidarımız. Önümüzdeki ilk hedef 2023. Cumhuriyetin 100. yılı.. Sonraki hedef 2053.. .İstanbul'un fethinin 600. yılı... Sonraki hedef 2071.. Malazgirt'in 1000'nci yıl dönümü. İnşallah torunlarımız da bunları görecek.

Göreve geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli gelirin 786 milyar dolara çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Yan gelip yatsaydık bunlar olur muydu? Dünyayı fellik fellik dolaşmasaydık bunlar olur muydu? Şu anda bizim bütün Bakanlar Kurulu, dünyanın dört bir yanını dolaşıyoruz, iş bağlantıları yapıyoruz. İş adamlarımızı yanımıza alıyoruz. Biz gittikçe onlar da bize geliyor. Onun için sürekli olarak Türkiye, dünyanın gündeminde, konuşulan bir ülke. Bu topraklardan, bu aziz milletten başka bizim önceliğimiz yok. Ama çok çalışacağız. 11 yıllık iktidarımızda nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynen projelerimizi, hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içindeyiz.

Biliyorsunuz, 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde'. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Eser, eser... Şimdi muhalefet konuşuyor. Eserini konuş, lafı bırak. Başbakan'a hakaret etmekle bir yere varamazsın. Ne ürettin bu ülkede onu söyle? Yerelde, genelde ne ürettiniz? Onu söyleyin, onu konuşun. Biz 11 yıllık iktidarımızda ülkemizi, sessiz devrimlerle geleceğe farklı taşıyoruz. Her alanda, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda, turizmde sıçradık. Burası bir turizm şehri. Burası aynı zamanda tarımda, özellikle zeytinde önemli bir ilçemiz. Göreve geldik, Türkiye'de turizm için konuşulan şeyler farklıydı ama bugün daha farklı. Hiçbir bölgemizi, şehrimizi, insanımızı birbirinden ayrı tutmadık. Herkesi, her şehrimizi eşit bir şekilde kucakladık."

MUHALEFETE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

"Muğla, 11 yılda, bizim iktidarımızda 5,4 katrilyon lira yatırım aldı" diyen Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığına, 11 yılda bunun üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerine işaret etti. Erdoğan, "Eğer bu yollar yapılmamış olsaydı bizim halimiz nice olurdu" ifadesini kullandı.

İstanbul Boğazı'nın 62 metre derinliğinde Marmaray'ın inşa edildiğini, Pekin'in Londra'ya bağlandığını anımsatan Erdoğan, bunlar yapılmadan büyük devlet olunamayacağını söyledi. Boğazın altından otomobil geçişi için başka bir proje daha yapıldığını, 2015'te hem bu projenin hem de üçüncü boğaz köprüsünün yapımının tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet, yavru muhalefet oralarda gösteriler yapıyorlar. 'İstemezük' diyorlar. Siz zaten birinci köprüyü de ikinci köprüyü de istemediniz, şimdi bunu da istemiyorsunuz. Size rağmen yapacağız. Size rağmen bitireceğiz. Aslında biz o köprüleri onlar için de yapıyoruz. Gelecekler, onun üzerinden hep geçecekler. Onlar karşı çıkarlar, sonra da gelip geçerler. Eğer samimiyseniz onların üzerinden geçmeyin, sandalla geçin karşıdan karşıya. Birinci köprüye karşı çıkanlar şu anda sandala biniyor mu? İkinci köprüye karşı çıkanlar şu anda sandala biniyor mu? Yine gidip onların üzerinden geçiyor. Kaldı ki üçüncü köprüde dört gidiş, dört geliş, ortasından da raylı sistem. Hızlı tren oradan da geçecek. Böyle bir teknolojiyi üçüncü köprüde yapıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü. İnşallah onu gerçekleştiriyoruz."
Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Her alanda ezberleri bozuyoruz. Siyasetin de ezberlerini bozduk. Güven getirdik. Siyasetin çözüm yeri TBMM'dir. Meclis'te sadece millet hesap sorar. Hiç kimse milletin yetkilerini gasp edemez.
Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyorum. Bunu Türkiye'de her yerde söylüyorum ama muhalefet bunu yapamıyor. Kendi kongrelerinde bayrağımıza saygısızlık yapan bu ülkde saygı göremez. Bu vatanda kimseye operasyon yaptırmayız. Bu topraklarda kardeşçe yaşayacağız. Birileri rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsun. Bu vatan hepimize yeter. Diyarbakır'da bunun için vardık, ayrıştırmak için gitmedik. Bize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı yeter. Bizm milletten gizli saklımız yok. Gelin bu birlik projesini hep birlikte gerçekleştirelim.

Vatandaşlardan konut edindirme kapsamı altında para topladılar. Bunu siz yapamazsını biz yaparız. KEY mağdurlarını biz kurtardık.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER