ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Şubat 2014 Cuma 08:38

Başbakan Erdoğan eski vekillerle yemekte açıkladı

Başbakan Erdoğan eski vekillerle yemekte açıkladı

Ankara'da eski vekillerle buluşan Başbakan Erdoğan, paralel yapıya meydan okudu: Oğlum ve Bakan çocukları savcılara dava açacak


Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve yönetiminde olduğu Türkiye Eğitim ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile 17 Aralık operasyonunda adı geçen bakan çocukları 'paralel yapı' ile birlikte hareket eden savcılara dava açacak. Konuya ilişkin açıklamayı dün ATO Congressium'da eski milletvekilleriyle yemekte buluşan Başbakan Erdoğan yaptı.

Yenişafak gazetesin'de yer alan habere göre; yemekte yaptığı konuşmada hükümete yönelik operasyonu gerçekleştiren savcıları 'paralel yapı' ile birlikte hareket etmekle eleştiren Erdoğan, 'Oğlum ve bakanlarımın çocukları savcılara tazminat davası açacak' dedi. Erdoğan, çocuklarının yönetiminde yer aldığı TÜRGEV'in de dava açacağını söyledi.

"MİLLET BİZE DUA EDİYOR"

Gülen cemaatinin kendisine beddua ettiği iddialarına da değinen Erdoğan, 'Uzun adam' diye bana beddua ediyorlar. Sonra da 'bu kadar yıl beddua ediyoruz tutmadı' diye kendi kendilerine şikayet ediyorlar. Halis olsanız bedduanız tutardı. Onlar samimi olmadıkları için ayakları kayıyor. Ama millet bize samimi dua ediyor, biz de samimiyiz' dedi. 17 Aralık operasyonunun sadece AK Parti'ye karşı olmadığını, devlete, birlik ve beraberliğe yönelik bir yönelik operasyon olduğunu kaydeden Erdoğan, 'Mücadeleyi bırakmayacağım. Bizi arkadan vurdular' diye konuştu.

"SEÇİME KADAR ARAZİDE OLUN"

Bu seçim sürecinin diğerlerinden daha zor geçeceğini ifade eden Erdoğan, eski vekillerden seçimlere kadar arazide olmalarını ve operasyonları halka iyi anlatmalarını istedi. Başbakan, 'Zaten çalışmalardan geri durmayacağınızı biliyorum. Bu seçimlerden de çok iyi neticeler alacağız. Halkımız arkamızda, buna inanıyoruz' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, dün Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısı öncesinde, Malatya'dan gelen bir grup engelli çocuk ve ailelerini kabul etti. Erdoğan, parti genel merkezinde yapılan Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısının ardından da AK Parti eski milletvekilleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER