ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ağustos 2013 Cuma 10:51

Başbakan Erdoğan: "Durum felaket"

Başbakan Erdoğan: "Durum felaket"

Başbakan Erdoğan gördüklerini “Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yapılaşmalar denize kadar girmiş. Neredeyse denize düşecekler. Bu kadar da olmaz” sözleriyle açıkladı.


Başbakan Erdoğan Türkmenistan yolunda gazetecilerle yaptığı sohbette bayram tatili sırasında tebdili kıyafet ile Ege koylarında denetimler yaptığını belirterek gördükleri hukuksuzluktan sorumlu olan bazı belediyelerde görevlerden almalar olabileceğini söyledi.

Star gazetesinini haberine gçre, Erdoğan gördüklerini “Bu kadar vicdansızlık olmaz. Yapılaşmalar denize kadar girmiş. Kıyı kenar çizgisi filan hak getire. Neredeyse denize düşecekler. Bu kadar da olmaz” sözleriyle açıkladı. Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ve ekibiyle birlikte Torba ve Güvercinlik koylarını gezdiklerini anlatan Erdoğan şunları söyledi: “Hem havadan hem denizden inceledik. Hatta bazı yerlerin Google’dan çekilmiş hallerine bile baktık. Durum felaket. Çevre çevre diyenlerin çevre duyarlılıklarını orada gördük. Tutanaklar tuttuk. Bütün sahil bandını bu şekilde denetleyeceğiz.Kıyı kenar çizgisi incelemesi yapılacak.

Belediyeler bu inşaatlar yapılırken neredeymiş. Nasıl izin vermişler anlamak mümkün değil. Denetimler sonunda haklarında dava açılabilir, gerekirse de görevden almalar olabilir. Denetimler ve cezai işlemlere hemen başlıyoruz. Valilikler kolluk güçleri verecek. Yıkımlara başlayacağız.”

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER