ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Eylül 2013 Çarşamba 15:25

Başbakan Erdoğan bugün ilk kez kuralını bozdu

Başbakan Erdoğan bugün ilk kez kuralını bozdu

Hiçbir temel atma törenien katlımamayı kendine prensip edinen Başbakan Erdoğan çok önemli proje için bu prensibinden vazgeçti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bittiğinde Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olması beklenen Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temelini attı.

İŞTE O KARELER... TIKLAYINIZ...

Aynı zamanda şehir hastaneleri projeleri kapsamında ilk temeli atma merasimi olan törende konuşma yapan Erdoğan, kurulacak hastane hakkında teknik bilgiler verdi. Erdoğan, ileride Bilkent ismini, tarihte sağlıkta önemli hizmetleri geçmiş önemli birinin ismiyle şereflendirmeyi planladıklarını dile getirdi. Erdoğan, Ankara'ya ikinci bir şehir hastanesi yapılacağının da müjdesini vererek, “Etlik'te ikinci bir şehir hastanesine başlıyoruz. Onun da inşallah önümüzdeki haftalarda temelini atacağız. Başkentimizi sağlığın da başkenti konumuna yükseltiyoruz.” dedi.

Sağlık hizmetleri konusunda Türkiye'nin dünyanın en iyileri arasında yer aldığını belirten Erdoğan, hastaneler bitince sosyal hizmetleri sunma konusunda dünyada daha üst seviyelere yükseleceklerini dile getirdi.
Büyük ülke, büyük devlet olmanın sadece rakamlarla, sadece ekonomik verilerle ölçülemeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Eğer bunu insanınıza yansıtamıyorsanız o büyüklük sadece kağıt üzerinde kalır. Büyük olmak için demokrasiniz de hukukunuz da büyük olacak, hızlı şekilde, tarafsız şekilde adalet dağıtacak. Büyük bir devlet olabilmek için devletin sosyal yanı da büyük olacak, halkın temel ihtiyaçlarını temin edecek.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan demokratikleşme paketine de değindi: "Dün akşam çalışmamızı tamamladık, redaksiyon yapılıyor. Ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısı ile bu paketi açıklayacağız. Burada halkımızın birçok beklentilerini giderecek başlıkların olduğunu göreceksiniz. Her şey insan için dedik, insanın devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi ifade ettik. Şimdi bunlar hep bunun adımlarıdır."

Bir ülkenin ilerlemesinin, kalkınmasının iç dinamikleri kadar dış şartlarla da yakından ilgili olduğunu belirten Erdoğan, dünyadan komşulardan kopuk bir ilerlemenin sağlam, kaliteli ve kalıcı bir büyüme olamayacağını vurguladı. Erdoğan, “Türkiye olarak hem kendi huzur ve istikrarımız için içerde olduğu kadar dışarıda da barışı önemsiyoruz, bunun için çaba gösteriyoruz. Komşu ülkelerle iyi ilişkiler tesis etme, barışı istikrarı çözme gayreti içindeyiz.” şeklinde konuştu.

"SOĞUKKANLILIĞIMIZ FARKLI ŞEKİLDE YORUMLANMASIN"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok, hiçbir ülkenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içerde kendi halkını topluca katleden zalim rejimlerin bununla yetinmeyip Türkiye'yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor, göz yummuyoruz. Türkiye'yi kaosa çekme yönündeki girişimleri son derece dikkatli, hassas biçimde takip ediyor, soğukkanlı şekilde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Türkiye'ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz olamaz, hoşgörümüz olamaz. Onların da cevabını veriyoruz ve veririz. Biz her zaman itidalin, serinkanlılığın, sağduyunun yanında olduk. Biz her zaman ilkelerle hareket ettik, adaleti gözettik, hakkı gözettik. Biz güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünyaya inandık ve böyle bir dünyanın mücadelesini verdik. Bundan sonra da aynı şekilde hareket edecek, aynı ilkeli tavrı sürdüreceğiz. Biz büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye'nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmaz. Zira böyle bir yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz.”

"AYNI ZAMANDA KENDİNİZE YAPTIĞINIZ BİR SAYGISIZLIK"

Erdoğan, gösterilere de değinerek, Ankara'da, "barışın, huzurun, refahın başkentinde", huzuru kaçırmaya çalışanlara bir hatırlatma yapmak istediğini ifade etti: "Yaptıklarınız sadece halkıma, sadece esnafıma değil biliniz ki aynı zamanda kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır. Hangi düşüncede olursanız olun saygı duyarız. Ancak saygı duymak karşı düşünceye de saygı duymayı gerektirir. Eğer siz farklı düşüncede olanlara saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Eğer siz hukukun dışına çıkmak suretiyle esnafımın, tüccarımın işyerlerini yakıp yıkıp dökerseniz burada da güvenlik güçlerimiz sizlere hukuk içinde gerekli cevabı vermek durumunda kalır. Bunu özellikle hatırlatmak istiyorum çünkü bizim birliğimizi, beraberliğimiz, dirliğimizi bozmaya kimsenin hakkı yok."

NİSAN 2016'DA BİTİRME PAZARLIĞI

Açılışa çok sayıda bakan, milletvekili ve davetli yanı sıra vatandaşlar katıldı. Erdoğan, konuşmasının ardından temel atma töreni için sahneye bakanlar ve yetkilileri davet etti. Erdoğan, ihaleyi alan şirketin 42 ayda bitirme sözü verdiğini hatırlatarak düğmeye basmadan önce yine pazarlık yaptı. Hastanenin 30 ayda bitirilip Nisan 2016'ya yetiştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER