ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Şubat 2014 Cuma 17:27

Başbakan Erdoğan: Bugün farklı bir gururu taşıyoruz

Başbakan Erdoğan: Bugün farklı bir gururu taşıyoruz

Türkiye'nin ilk havadan kontrol ve istihbarat uçağı olan 'Barış Kartalı' orduya teslim edildi.


"Barış Kartalı" projesi kapsamında havadan ihbar ve kontrol uçağının, 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giriş töreni gerçekleşti. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan birer konuşma yaptı.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bugün farklı bir gururu taşıyoruz. Geç oldu ama iyi oldu. 2003’te ilk adımı attık. Maalesef bizim dışımızda bazı sıkıntılarla bu süreç ertelemeli olarak bugünlere geldi. Bu yıl sonu 4 uçağımızı teslim alacağız. Hava kuvvetlerimiz çok büyük bir güce erişmiş olacak. Bir yandan savunma sanayimizi geliştirmek, milli savunma gücümüzü tahkim etmek için tüm imkanlarımızı kullandık.

Bugün verdiğimiz emeklerimizin karşılığını aldığımızı görüyoruz. Burada 109 heklikopter TSK'ya katılıyor. İnsansız hava araçlarımız gelişme aşamalarını tamamladı. Milli uydularımızı fırlatıyoruz. Hürkuş, gökyüzü ile buluşmuş vaziyette.

Yaşadığımız hadiseler, ülkemizin menfaatlerinin korunmasında savunma yeteneklerinin önemini bize gösteriyor. En ileri teknoloji ile donatılmış uçakların geliştirilmesinde Türk savunma sanayinin rol almasından memnuniyet duyuyorum.

Tüm bu çalışmalarla gayemiz yaşadığımız bu zorlu coğrafyada savunma teknolojilerimiz için askerimizi kimseye muhtaç etmemektir. Barış Kartalı’nın bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projede emeği geçenleri kutluyorum.

GÜL: YENİ BİR DÖNEM

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şunları söyledi:

Savunma yeteneğimizin daha ileri bir aşamaya getirildiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bunu basit bir tedarik işlemi olarak görmemek gerek. Birçok yerli tedarikçinin ve şirketin de bu çalışmalara katıldığının ve bilgi akışının olduğu da bir gerçektir. Awacs’lar Türk havacılık ve savunmasında çok önemli bir aşama olmuştur.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER