ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2013 Cumartesi 15:41

Başbakan Erdoğan bölücülüğün tanımını yaptı

Başbakan Erdoğan bölücülüğün tanımını yaptı

Van'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, bölücülüğün tanımını yaparak "Bunu bilmeyenler bölücülerdir" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılışlar ve progmralar için geldiği Van'da vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında her türlü ötekileştirmeyi ellerinin tersiyle ittiklerini belirten Erdoğan "Tek vatan tek millet tek bayrak diyoruz. Çünkü millet kavramını bilmeyenler arayış içierisine girer. Millet kavramının içerisinde Kürt de Türk de Laz da Çerkez de hepsi vardır. Bunu bilmeyenler bölücülerdir" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları;

Van depreminin ikinci yıl dönümünde hayatını kaybedenleri bir daha rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Geçen yıl Van'a gelip yapmış olduğumuz konutları teslim etmiştik. Bugün de 53 adet eğitim kurumunun açılışını burada yapıyoruz.

2644 KONUTUN YAPIMI TAMAMLANDI

TOKİ, 267 milyonluk yatırımla, 6 ayrı bölgede toplam 2644 konutun yapımını tamamladı. Bu konutlarla birlikte okullar, camiler ve alt yapı projelerinin de açılışını yapıyoruz. Van'da inşa ettiğimiz konutların sayısı 18256 konuta ulaştı.

2 günde Van'a tam 1.5 milyar liralık yatırımı kazandırmış olacağız. Tüm bu eserlerin Van'ımıza ve ilçelerine hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlıklarıma, özel sektöre bu yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

BİZ ONA VAN DENİZİ DİYORUZ

Varsın adı haritalarda Van Gölü olarak geçsin. Biz ona Van denizi diyoruz. Van Denizi kenarına bir gemi üretim tesisi yaptık. Her biri 50 vagon taşıma kapasitesine sahip olan iki feribotu burada inşaa ediyoruz. Gemi başına 400 ton olan taşıma kapasitesi 5 kat artarak 2000 tona çıktı.

VAN BİZİM KARDEŞİMİZDİR

Van depremini haber alır almaz tüm imkanlarımızla Van'ın yardımına koştuk. Gece geç saatlere kadar incelemerde bulunduk. Arama-kurtarma çalışmalarını hızlandırdık. Bakanlarım Van'da karargah kurup dönemi valisi Münir Bey ile bu çalışmaları beraber yürüttüler. Ben o çalışmaları hiç unutamam. O çalışmalar bir kardeşlik ruhuydu. Van'ı asla yalnız bırakmadık. Van bizim kardeşimizdir.

BU KARDEŞİNİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN GELDİ

Van'ı büyükşehir yapacağız sözünü verdik. Biz sözümüzde durduk. Yani şu sadece şu merkez de değil tüm sınırlarını kapsayacak bir büyükşehir. Artık planlar bu merkezde yapılacak. Ama şehircilik kültürü olan başkanlarla bu iş olur. Kardeşlerim belediyecilik bizim işimiz. Bu kardeşiniz Belediye başkanlığından geldi biz bu sıkıntıları iyi biliriz. Şimdi istiyoruz ki Van'da bundan nasibini alsın. AK Belediyecilik Van'a yakışır ben bunu bu meydandan duymak istiyorum.

HER İKİ ANLAYIŞTA BİZİM DÜŞMANIMIZ

Bizim kültürümüzde millete efendilik yokyur millete hizmetkar olmak vardır. Yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Türk'e düşman etmek isteyenler bu ülkenin tümüne düşman.... Her iki anlayış da bizim düşmanımızdır. Türkiye çatısı altında bizim için 76 milyon birdir beraberdir.

BİZ TÜRKİYELİ OLACAĞIZ

Biz Türkiyeli olacağız. Türkiye'nin belli bölgelerine belli şehirlerine değil tamamına aynı oranda sevdalıyız biz sevgimiz hepsi için aynı. İstanbul bizim için neyse İstanbul'da bizim için odur. Biz Türkiye haritasını renklere ayıranlardan Türkiye'nin geri kalanına kalbini kapatanlardan değiliz.

Van için artık eski günler geride kalmıştır. yaptığımız reformlarla eski artık geride kalmıştır. Türkiye 76 milyonun Cumhuriyetidir. Her türlü ayrımcılığı ötekileştirmeyi elimizin tersi ile itiyoruz.

BUNU BİLMEYENLER BÖLÜCÜLERDİR

Bu ülke bizim hepimizin bu cumhuriyetin hep birlikte sahibi biziz. Bundan sonra da aynı şekilde bir olmaya devam edeceğiz. Birbirimizin diline giyimene inancına saygı göstereceğiz. Ortak bir vatanda tek bir bayrağın altında ortak bir geleceğe yürüyeceğiz. Onun için Tek vatan tek millet tek bayrak diyoruz. Çünkü millet kavramını bilmeyenler arayış içierisine girer. Millet kavramının içerisinde Kürt de Türk de Laz da Çerkez de hepsi vardır. Bunu bilmeyenler bölücülerdir.

ÖTEKİLEŞTİRMEYİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK

Bu topraklar üzerinde ötekileştirmeyi hep birlikte yaşadık. Değerlerimiz aşağılandı. inançlarmız aşağılandı. Düne kadar üniversitelerin kapısından geri döndürülen benim başörtülü kardeşim kapıdan geri döndürelmiyecek. Artık kamuda da benim başörtülü kardeşim hizmety verecek mi verecek. Katsayı problemini de kaldırdık meslek liselerinin böyle bir sorunu kalmadı. Şimdi artık yarışta kim öne çıkarsa kim hangi puanla nereyi tutturusa oraya girmeye hak kazanacak. Benim oğlum Boğaziçi Üniversitesini kazandı ama imam hatipte okudukları için ülkemdeki üniversitelere gidemediler imkanımız vardı yurt dışına gittiler. Bu haksızlık değilmiydi adaletsizlik değilmiydi.

Artık önümüzde daha güzel günler var idari olanları bitirdik yasa gerektiren düzenlemelr de süratle Meclis'ten geçecek.

EN BAŞTA BİZ SİZİ SEVİYORUZ BE

Türkiye'de milli irade bizimle birlikte egemen olmuştur. En başta biz sizi seviyoruz be.. Ama biz sizi Allah için seviyoruz. Biz sizi Kürt olduğunuz Türk olduğunuz için değil sadece yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim kitabımizda ne terör ne de silah olamaz. Silah şiddet ve terör buugüne kadar hiç bir yaraya çözüm olamadı. Silahlar bugüne kadar sadece kan getirdi. Son 1 yıldır Allah'a hamdolsun terör sıkınıtısı yaşamıyoruz. Esnafın dükkanı çitçinin tarlası yeniden şenleniyor.

BU VAN'A YAKIŞIYOR MU?

30 yıldır hasretini çektiğimiz huzur barış kardeşlik iklimi artık yüreklerimizi ısıtıyor. Şiddetsiz ve terörsüz bir ortamda siyaset daha da güçlenecektir. Bir savaş lobisi var huzurdan mutluluktan rahatsız olan bir lobi var. Çocuklarımızın gençlerimizin yaşamasından korkan kan kokan bir lobi var. Terörden beslenen siyaseti toplumu dizayn etmeye çalışan bir lobi var. Gelirken şu ara sokaklara bi baktım Belediyecilik diye bir şey yok. Bu Van'a yakışıyor mu? Ne yazık ki Van gibi bir yerde ne yazık ki karayollarının dışında belediyeclik diye yapılan bir şey yok.

RABİA İŞARETİ İLE BİR DUR DİYELİM

Ve artık bu yanlışa Rabia işareti ile bir dur diyelim. Silahı şiddeti terörü yeniden egemen kılmak isteyenlere fırsat vermyelim. Suriye'de 150 bin insan öldü Müslüman Müslüman'ı öldürüyor. Ve adata bir mezhep savaşı başlattılar. Hepimizin er ya da geç gideceği yer neresi toprak. Hocaefendi musalla taşına geldiğinde ne diyecek er kişi niyetine diyecek. Cumhurbaşkanı da olsan Başbakan'da olsan denecek bu... Orada herkes kendisiyle baş başa kalacak Eğer öyleyse bu kavga niye...

Mısır'da kendi savunma bakanı ne yaptı darbe ile makamından indirdi. Oradan indirebilirsin ama gönül makamından indiremezsin. 17 yaşındaki Esma yavrumuzu orada şehit edebilirsin ama ruhun er ya da geç galip gelecek.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER