ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Mart 2014 Perşembe 15:19

Başbakan Erdoğan: Alçakça bir terör eylemi yapıldı

Başbakan Erdoğan: Alçakça bir terör eylemi yapıldı

Başbakan Erdoğan, Sakarya mitinginde halka seslendi. Niğde'deki jandarma saldırısını eleştirdi.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya'da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan, Sakarya mitinginde yaptığı konuşmada, "Niğde'de jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu" dedi.

İşte konuşmasından satır başları:

- Hendek bana anacığımı hatırlattığın için sağolun. Allah bizi Peygamber Efendimizin sancağı altında buluştursun.

- Sakarya bir türkiye haritasıdır. Biz yola çıkarken ne dedik? Biz yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz.
10 günümüz kaldı. Devlet içinde devlet olmaz. Paralel devlet falan olmaz. Bunların hesabını soracağız. 30 Mart'tan sonra da hesap sorulacak. Siz bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sakaraya 14 yıl önce bize sahip çıktıysa yine başbakanına sahip çıkıyor.

"ALÇAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ"

-Bugün Niğde'den bir acı haber aldım, az önce. Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. 3 saldırgandan 2'si sağ olarak yakalandı, biri de emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler. Bu olayı burada anlatmak benim için ağır ama 'Başbakan'ın böyle bir şeyden haberi yok mu' denilmemesi için bunu her an, her zaman yüreğimizin nerede çarptığını bilmeniz açısında hatırlatmak istedim. Tekrar milletimiin başı sağolsun.

- Ben bu meydanda çok farklı bir hassasiyetini görüyürum. Milletimin şahlanışını görüyorum. Millet montaja itiraz ediyor. Dini değerlerle dalga geçenlere milletim itiraz ediyor.

"TEK CEKETİM VAR DİYENE MİLLETİM İTİRAZ EDİYOR"

- Tek ceketim var diyene milletim itiraz ediyor. Pensilvanya'da inzivaya çekildim diyor. Sakarya'da neden inzivaya çekilmedin. İnzivaya çekildim diyor. Milletin yatak odalarını izliyor. Milleti dinliyor.

Sakarya'da ömrünü talebe yetiştirmeye adadı. Mekanı cennet olsun Selehattin Şimşek. Ne diyordu biliyor musun "Hakikatler yapraklarını dökmeyen asırlık çınarlardır."

- Bu pensilvanyadaki zat yanlış ölçümler yaptı. Said Nursi'yi sevdiğini anlatıyor. Bediüzzaman ne diyor "Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine olmaz" Bu Pensilvanya'daki zat böyle yaptı işte. Bizim itikadımızda bu yok. Kula kulluğa hayır dedik.

"PENSİLVANYA CHP İLE YOL ARKDAŞLIĞI YAPIYOR"

- Ne dedik sadece ruku da eğileceğiz. Pensilvanya'daki söylediyse bir hikmet vardır. Ne demek o. O yanlış yapmıyor mu? Geç bu işleri geç. Kerameti kendinden menkul bunlar.

Biz bu yola 77 milyonla beraber çıktık. Dünya müslümanlarıyla beraber yola çıktık. Bu yolda samimi niyetlerle çıktık yola. Pensilvanya CHP ile yol arkdaşlığı yapıyor.

- Said Nursi'nin dirisine ölüsüne zulm etmiş CHP'yle iş tutuyor. Başörtüsüne zulmeden CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor.
Dünyadaki Türkiye düşmanı kim varsa onlarla iş birliği yapıyor. Manşetlerinde kan akanlarla yol arkadaşlığı yapıyorlar.
Maksat ne AK Parti gitsin. Başaramayacaklar. Halep ordaysa arşın Sakaraya'da.

- Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdrumak isteyenler önce gezi olaylarını başlattılar. Sonra 17 Aralık ve 25 Aralık'ta yapmak istediler. Millet ikisinde de bunlara tokat attı.
30 Mart'ın tokadı başka bir şeye benzemez. 30 Mart bir cevap günüdür. İstediğiniz kadar tuzak kurun. Halkın bir tuzağı var Hakk'ın bir tuzağı var.

- Seçim ortamındayız değil mi? Tutturdular 4 bakanımızla ilgili fezleke düzenlensin. Seçimden sonra olsa ne olacak.
Kefenini giyenlerle bu iş olur. Yürekli olanlarla iş yapılır.

"BU PESİLVANYA EKİBİNDE AHLAK YOK"

- 4 eski bakanımız da soruşturma yapılsın dedi. Onlar da aklanmak istiyor. Bu Pensilvanya'nın ekibinde ahlak, seviye yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Bir müslüman bir müslümanı gözetleyemez, dinleyemez. ,

- Hocaefendi diyor ki; bir vekil bir alüfteyle bu adamın başını yakacaklardı. Böyle bir şey olabilir mi? Sen nasıl hocasın alüfteyle ne işin var? Gece beddua seansları yapıyorlar. Öğrenci kardeşlerimizi kaldırıp beddua ettiriyorlarmış.
Bana bu ablaların, abilerin duası yeter. Mısır'dakilerin, Suriye'dekilerin, Gazze'deki yetimlerin duaları yeter.

- Ey Fethullah Gülen sen 9 şehidimiz ardından ağladın mı? Suriye'deki ölen kardeşlerimiz için bir şey dedin mi?
Filistin'deki kardeşlerimiz için hep haberler aleyhte
. Burdaki samimi kardeşlerimiz şunu sorsun? Mynammar'daki, Suriye'deki, Gazze'deki kardeşlerimiz için neden ağlamıyor?

- Dünkü programdan sonra Mynammarlı bir öğrenci geldi bana sarıldı ve ağladı.
Sen zekat paralarını ne yaptın? Bunların hesabını vereceksin. İnlerine gireceğiz inlerine. CHP Manisa'da pensilvanya'daki zatı kara bulutun içine oturtulmuş. CHP Genel merkezinde açılan sergide bu zata yine ağır şekilde hakaret ediyor.

- Kılıçdaroğlu bu paralel örgüte terör örgütü diyordu ne değişti? SSK'yı batıran bu. Eczaneye gidiyorduk ilaç alamıyorduk. Bunu Rahşan affı kurtardı. Yasadışı dediği bu örgütle şimdi kol kola. Devlet Bahçeli 2009'da okyanus ötesi şerefsizlik dedi. Şimdi onun ceketinin altında.

"BUNU ADI ÇARKÇI KEMAL"

- Bu CHP'nin genel müdür gelmiş diyor ki; AK Parti buraya bir otopark yapmadı. Yav buranın altı otopark otopark. Miting yaptığı yeri bilmiyor. Bu İstanbul'dan aday oldu. Kağıthane'ye taşındı ona Kağıttepe diyor. Bir de oyunu bile kullanamadı. Bunun eline 3 koyun ver kaybeder gelir.

- Bunun adı çarkçı Kemal. Ben bıktım bunun yalanlarından. Seçimler öncesinde bir TV programına çıktı. Dedi ki; yüzde 40 oy almazsam istifa ederim. dedi. Yüzde 26 oy aldılar istifa etmedi.
Doğru dediği bir şey var; yalancıdan başbakan olmaz. Çok doğru. Kendisi 4 yıldır o koltukta ve Başbakan olamadı.
3 seçime girdi sonuç ortada. Şimdiye kadar ki, tüm seçimleri kazandık. Bu Akşehir'e gitti. Akşehir'i il yapacağım. dedi. Hızını alamayıp mazotu 1.5 lira yapacağım. Mersin'e gitmiş diyor ki; AKP'li belediyeleri alacağız Mersin'i de alacağız diyor.  Mersin CHP'nin belediyesi zaten.

- MHP'de öyle. Bankaları batrdınız. 42 milyar dolar heaap çıktı biz ödedik. IMF'ye borcu kim ödedi? Biz ödedik. Hani siz milliyetçiydiniz? Sakarya yeni Türkiye için destan yazacak. MHP ile o zaman br yasa çıakrdık. 411 el kaosa kalktı diye manşet attılar.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER