ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ağustos 2014 Cuma 16:30

Başbakan Erdoğan 3 yıldır dargın olan baba kızı barıştırdı

Başbakan Erdoğan 3 yıldır dargın olan baba kızı barıştırdı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 yıldır görüşmeyen baba-kızı barıştırdı.




Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nde okurken birbirlerine gönül veren Erkan Özcan ile Fevziye Tahiroğlu, mezun olduktan sonra evlenmek istedi. Kızın Özbek asıllı babası Mahmut Tahiroğlu, kızının geleneklerine uygun evlenmesini istediği için bu karara karşı çıktı. Buna rağmen 3 yıl önce evlenen Özcan çifti, Muğla'ya taşındı. Kızının düğüne bile gitmeyen baba Tahiroğlu, kızıyla bir daha görüşmedi.

Sürekli babasıyla barışmanın yollarını arayan Fevziye Özcan, bir program nedeniyle Muğla'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'dan yardım istedi. Özcan, kendisine yardım etmesini istediği Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubu iletmesi için Soyla'ya verdi.

Mektubu alan Erdoğan, Fevziye Özcan vasıtasıyla baba Mahmut Tahiroğlu'nu aradı ancak beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Karşısındaki kişinin Başbakan Erdoğan olduğuna inanmayan Tahiroğlu, telefonu kapattı. Başbakan Erdoğan da durumu Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'a aktardı.

Aydın, Mahmut Tahiroğlu'nun evine giderek, durumu anlattı ve kızıyla barışmasını istedi. Tahiroğlu'nu torununun fotoğrafını gösteren Aydın, bir süre babayla muhabbet etti. Aydın'ın "Başbakan Erdoğan arayınca ne hissettin" sorusuna Tahiroğlu, "Tanıyamadım. Arkadaşlarım bana 'Dolandırıcıdır o. Telefonu kapat' dedi. Dünyada en çok isteğim şey Başbakanımızla konuşmak. Başbakanımız bütün Müslümanları, ümmet-i Muhammet'in sesi" cevabını verdi.

Belediye Başkanı Aydın, daha sonra telefonla Fevziye'yi arayarak, babasının affettiğini söyledi. Kızının telefonda özür dileyip, af dilemesi üzerine gözyaşlarını tutamayan Tahiroğlu, kızı ile bir süre telefonda duygu dolu görüşme yaptı. Görüşmenin ardından tekrar telefonu alan Aydın, Özcan'ı eşi ve çocuğuyla İstanbul'a davet etti.

Atatürk Havalimanı'nda karşılanan Özcan ailesi, ilk önce Başkan Aydın'ın makamında ziyaret etti, sonra baba ocağına götürüldü. Fevziye Özcan, ailesiyle hasret giderdi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, daha sonra Başbakan Erdoğan'ı aradı, durumu anlattı ve telefonu Tahiroğlu'na verdi.

Telefonda Başbakan Erdoğan ile konuşan Tahiroğlu, "Çok teşekkür ediyorum. Bu kadar zamanınızı bize ayırdınız. Ben sizin yolunuza kurbanım. Sözünü asla tutmamazlık yapmam. Müslümanların sesi, gavurların korkususunuz" diyerek, telefonu kızına verdi.

Kızı Fevziye ise Başbakan Erdoğan'la konuşurken, "Çok teşekkür ederim. Ben hiç ummuyordum ama siz vesile oldunuz" dedi.

Damat Erkan Özcan da "Ellerinizden öpüyoruz" diyerek, Erdoğan'a teşekkür etti.

"Barışmanın gerçekleşmesi beni çok mutlu etti" diyen Erdoğan, Aydın'dan telefonu Tahiroğlu'na vermesini istedi.

Baba "Başbakanım özür diliyorum. Sesinizi çıkaramadım. Sizin bir sözünüz yeter. Ben kızımı affettim" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan bunun üzerine telefonu Fevziye'ye vermesini istedi. Fevziye'yi de tebrik eden Başbakan, bu kez telefona damat Erkan Özcan'ı istedi. Özcan'a "Resmi nikahınız var mı?" diye soran Erdoğan, "Evet" yanıtını alınca Özcan'dan üç çocuk sözü aldı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER