ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Ekim 2013 Cuma 14:46

Başbakan Binali Yıldırım'dan vazgeçmiyor

Başbakan Binali Yıldırımdan vazgeçmiyor

Başbakan Erdoğan'ın, Bakan Binali Yıldırım'ı yerel seçimi kaybetse dahi Bakan olarak yeniden aynı koltuğa geri getireceği konuşuluyor.


Ankara kulislerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde İzmir için Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ı düşündüğü ve Yıldırım'ın seçimi kaybetse dahi, Bakan olarak yeniden aynı koltuğa geri getireceği konuşuluyor.

ADAY OLACAK BAKAN VE MİLLETVEKİLİ SAYISI SINIRLI TUTULACAK

Gazeteport'un haberine göre, AK Partide yerel seçimlerde aday olacak milletvekili ve bakan sayısı çok sınırlı tutulacak. Muhtemel Anayasa değişikliğinde en az 330 oya ihtiyacı olan ve halen 326 oyu bulunan AKP, Başkan adayı olup kazanacak isimlerin istifası sonucu sandalye kaybedeceği için TBMM'deki gücünü daha fazla azaltmak istemiyor.

YILDIRIM'A ÖZEL STATÜ

Erdoğan'ın bu nedenle en fazla 4-5 milletvekili ve bakana adaylık için izin vereceği belirtiliyor. İzmir için de Binali Yıldırım'ın adı geçiyor. Yıldırım'ın İzmir için gönülsüz olduğu daha çok İstanbul'u sıcak baktığı belirtilirken, Başbakan Erdoğan'ın Yıldırım'a '''Özel statü'' uygulayacağı da vurgulanıyor.

"BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY OLABİLİR"

Başbakan Erdoğan, dün akşam katıldığı canlı yayında, bir soru üzerine bakanların belediye başkanı odayı olabileceğini belirterek, "Bakanlığa engel yok. Yani burada belediye başkan adayı olması halinde tabii bakanlıktan ayrılması gerekir. Mesela milletvekilinin, milletvekilliğinden ayrılmasına gerek yok. Eğer milletvekili ise o belirlediğimiz arkadaş kazandı, o zaman ayrılacak. 'Bakanlardan belediye başkan adayı olabilir mi' denildi, olabilir dedim" ifadelerini kullandı. Başbakan böylece Yıldırım için sinyalleri de vermiş oldu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER