ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2014 Cumartesi 13:07

Başbakan Arınç'ı ters köşeye yatırdı

Başbakan Arınçı ters köşeye yatırdı

Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın cemaate yönelik "Bizi affedin demeleri lazım" çağrısının önünü kapattı.


Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın cemaate yönelik "Bizi affedin demeleri lazım" çağrısına "Ben yetkili makamda olduğum sürece asla..." diyerek kapıları kapattı.

Başbakan Erdoğan önceki gün Mersin’de düzenlediği mitingden Ankara dönüşünde uçakta gazetecilerin soruları cevaplarken paralel yapıyla ilgili mücadele konusunda önemli bilgiler verdi.

"BU MAKAMDA OLDUĞUM SÜRECE ASLA..."

Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın "Nedamet getirirlerse düşünürüz" dediğinin hatırlatılması üzerine "Bizim öyle bir yetkimiz yok. Bu işi öyle hafife aldığınız anda yarın bir başka yerden farklı şekilde palazlanırlar. Bülent Bey bunu neye dayanarak böyle söylemiş bilemiyorum. Ben yetkili makamda olduğum sürece asla..." dedi.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, konuk olduğu bir televizyon programında, Gülen cemaatine seslenerek, özür dilemeleri halinde daha barışçıl bir süreç yaşanacağını belirterek "Onlar bu işlerden yapmaktan vazgeçer ve nedamet getirirlerse, yargı görevini bir an önce yaparlarsa önümüzdeki süreç inşallah çok daha barışçıl bir süreç olur" demişti.

Daha önce birçok kez Başbakan'la ters köşe olan Arınç, son olarak Diyarbakır'daki bayrak indirme olayında sağduyu çağrısında bulunmuş, ancak Erdoğan parti grubunda "indireni indireceksin" diyerek Arınç gibi düşünmediğini belirtmişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER