ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Şubat 2014 Salı 14:56

Başbakan, Alman muhabire ağzının payını verdi

Başbakan, Alman muhabire ağzının payını verdi

Başbakan Erdoğan Almanya'da Alman Dış Politika Enstitüsü'nde Alman muhabirin Gezi Parkı sorusuna Hamburg ve Frankfurt'u gösterdi.


Başbakan Erdoğan Almanya'da Alman Dış Politika Enstitüsü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Alman muhabirin Gezi Parkı'ndaki protesto ve azınlıkların durumuyla ilgili sorusuna cevap verdi.

Erdoğan: Bakın biz azınlığın çoğunluğa tahakküm etmesine izin vermezken, çoğunlun da azınlığa tahakkümüne izin vermeyiz. Esnafların camını, çerçevesini indirmek bir hak arayışı mıdır? Araçları yakmak, molotofla saldırmak neyin nesi?

"HAMBURG VE FRNAKFURT'U NE YAPACAKSINIZ?"

Erdoğan "Şimdi ben size Hamburg ve Frankfurt'u söylesem ne diyeceksiniz? Burda polisin uyguladığı şiddet çok daha fazla. Bakın Türkiye'nin bir opera binası yok. Biz Taksim'e opera binası yapmak istedik. Bunu bizim iktidarımız yapıyor diye kaos çıkardılar. Bunlar da dış mihrakların da etkisi olmuştur. Şu ana kadar azınlıkların haklarının korunmasında hiçbir iktidarın yapmadığını biz yaptık. 2.5 milyar dolarlık mülk geri verildi. Sümela Manastırını biz açtık." dedi.
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Gezi olayları yaşadık. Mayıs ayında önce nelerin olduğunu bilmenizi isterim. O ay içinde Türkiye üçüncü havalimanı ihalesi denilen bir ihaleyi gerçekleştirdi. Bu ihalenin maliyeti, 42 milyar dolar. Buna devlet olarak bir kuruş para koymuyoruz. 20 yıl kullanım hakkı veriyoruz. Yine üçüncü köprüyü yaptırıyoruz, aynı dönem içerisinde bir otoyol ve dünyanın asma köprülerinden biri yapılıyor. Yüksek hızlı trenin aynı dönemine rastladığı dönemde çıkıyor. Burada çevrecilik adına 12 ağaç sökülüyor denilerek böyle adım atılıyor Bunlar çevreci şktşdara karşı dereyi bulandırmaktan başka bir şey yok."

"HALK BİZİ BİRİNCİ ÇIKARTIYORSA DEMOKRASİNİN GÜZELLİĞİDİR"

"Demokraside haklar sandıklarda aranır, düşünce ile aranır. Sopa molotofla, cam çerçeve indirererk aranmaz. Biz yola çıkarken 3Y le mücadele dedik. Bunları başara başara buraya geldik. 30 Mart'ta seçim yapacağız asıl test burasıdır. Halk bizi burada birinci parti olarak çıkartıyorsa bu iktidar halkına layık icraatlarını yapmaya devam ediyor. Tabiki hasımlar olacaktır ama bu da demokrasinin güzelliğidir diye düşünüyorum."
"Demokraside azınlıkların haklarını korumak esastır. Kalkıp çoğunlupun azınlığa egemen olmasını istemesekte azınlığın da çoğunluğa egemen şiddete başvurmasına evet diyemeyiz. Gezi olaylarında iki örnek vereceğim. Hamburg'daki Frankfurt'ta eylemler yaşandı. Şiddet uygulamaları yapıldı. Görüntüleri elimde var. Gezi mezi olayı değil. Taksim'de farklı düşüncelerim vardır. Türkiye'de opera binası yoktu. Opera binası yapma hevesim vardır. Bizim iktidarım yapacak diye yaptırmayız dediler. Yeni bir şey yapacaksanız buna karşı çıkarlar. Şu ana kadar azınlıkların haklarının korunmasında hiçbir iktidarın yapmadığını biz yaptık." 

KAYNAK:
Ajanslar
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER