ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2012 Salı 22:00

"Başar’ı muhalifler vurdu"

"Başarı muhalifler vurdu"

Esed güçlerinin Suriye'de tutukladığı gazetecilerden Cüneyt Ünal şok bir iddia ortaya attı!


Suriye’de yaklaşık 3 ay tutuklu kalan ve ardından serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, kendisiyle birlikte Suriye’de bulunan gazeteci Başar Fehmi Kaddumi’yi Suriyeli muhaliflerin vurduğunu iddia etti. Ünal, kendisi için hayatın, Başar Fehmi Kaddumi’nin de ailesine kavuşmasıyla yeniden başlayacağını söyledi.

Gazeteci Cüneyt Ünal, tutuklu bulunduğu Suriye’de serbest bırakılmasının ardından bugün Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Sözlerine serbest bırakılmasını sağlayan heyete teşekkür ederek başlayan Cüneyt Ünal, Suriye’de tutuklanmasından serbest kalmasına kadarki süreci anlattı. Filistin asıllı gazeteci Başar Fehmi Kaddumi ile birlikte çatışmanın ortasında kaldıklarını anlatan Ünal, arkadaşı Başar Fehmi Kaddumi’yi vurulmasından sonra bir daha görmediğini aktardı.

Başar Fehmi Kaddumi’nin vurulma anını detaylı şekilde anlatan Cüneyt Ünal, olayın gözlerinin önünde meydana geldiğini ve Kaddumi’yi Suriyeli muhaliflerin vurduğunu iddia etti. Kaddumi’nin karnından yaralandığını söyleyen Ünal, daha sonra Halep halkının kendisini darp ederek karakola teslim ettiklerini öne sürdü. Başar Fehmi Kaddumi’ye ne olduğunu bilmediğini ifade eden Ünal, kendisinin ise askeri cezaevine götürüldüğü bilgisini verdi.

‘AKLIM HALA SURİYE’DE VE BAŞAR’DA’

Ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Cüneyt Ünal, asıl mutluluğu ise Başar Fehmi Kaddumi’nin de ailesine kavuştuğu zaman yaşayacağını ifade etti. Cüneyt Ünal, tutuklu bulunduğu süre içerisinde eşinin kendisi için yaşadığı üzüntü ve kaygının aynısını şimdi kendisinin Kaddumi için yaşadığını aktardı. Ünal, Başar Fehmi Kaddumi’nin dönmesiyle kendisi için hayatın yeniden başlayacağını belirtti.

Askeri cezaevinde iki defa sorgulandığını belirten Cüneyt Ünal, kendisine niçin Suriye’de bulunduğu ve kendisini MİT’in mi gönderdiğinin sorulduğunu söyledi. Roketatarla çekilen fotoğrafın kendisine ait olmadığını yineleyen Cüneyt Ünal, psikolojik baskıyla fotoğrafın kendisine ait olduğunun söyletildiğini aktardı. Ünal, fotoğrafı hatıra olsun diye çektirdiğini söylemek durumunda kaldığını ifade etti.

‘EVİMDEKİ İLK GECE GÖZÜME UYKU GİRMEDİ’

Serbest kaldıktan sonra evinde geçirdiği ilk gece gözüne uyku girmediğini aktaran Cüneyt Ünal, sabaha kadar çocuğunu öpüp kokladığını söyledi. Duygulanan Ünal, tutuklu bulunduğu günlerde kızının sesini duyabilmek için Allah’a dua ettiğini anlattı.

‘GAZZE’YE GİTMEK İSTEDİM ANCAK EŞİM BIRAKMIYOR’

Basın mensuplarının Cüneyt Ünayl’a, yaşadığı süreçten sonra Suriye veya başka bir yere yine gitmek isteyip istemediğini sordu. Ünal, Gazze’ye gitmek istediğini fakat eşinin bırakmadığını ifade etti. Ünal, basın toplantısının ardından eşi ve kızıyla kameralara görüntü verdi. Ünal’ın kızı Sahra’nın bu sıradan uykudan uyanarak esnemesi salonda gülüşmelere yol açtı.

‘MESLEKİ DAYANIŞMANIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar da Cüneyt Ünal’ın ailesine kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Cüneyt Ünal’ı teslim alan heyette kendilerinin de bulunduğunu hatırlatan Yaşar, yaşanan sürecin mesleki dayanışma ve meslek örgütlerinin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını belirtti. Recep Yaşar, Suriye hükümetinin gazeteci Başar Fehmi Kaddumi’nin kendi ellerinde olmadığını, olsa onun da serbest bırakılacağını söylediğini kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER