ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 12:01

Başakşehir Belediyesi'nden 3 bin fidan dikimi


Başakşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 21-26 Mart Orman Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İlçe ilköğretim okulu öğrencileri etkinlik kapsamında Kayaşehir TOKİ Mevlana İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa katıldı, Şamlar Sazlıdere mevkiinde fidan dikti. İlçe okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 3 bin Karaçam fidanı dikildi. Orman haftası etkinliklerinin ilk durağı TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okulu oldu. İlçe okul öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Başakşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici yaptı. Kesici, "Amacımız, tahrip edilen orman varlığının idamesi ve geliştirilmesi gerektiğini tüm kamuoyunun bilgisine getirmektir. Orman, bir ülkenin en önemli doğal zenginlik kaynağıdır. Herkes vatan toprağını korumak için üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Dikilen fidanların daha kökleşerek gelecek nesillere aktarılmasını temenni ediyorum." dedi. TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okul Müdürü Arif Birgen de "Ormanları korumak hem kendimizi, hem insanları hem de çevremizi korumak demektir. Ağaç dikerek yeni ormanların oluşmasını sağlamalıyız. Öğrenci ve öğretmenlerimizle okul bahçemize, bin 500 lüksrtüm, 350 fıstık çamı diktik, dikmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Programda, ilçe okul öğrencileri orman ve ağaç temalı skeçler sergiledi, şiirler okudu, öğrencilerden oluşan koro şarkı seslendirdi. Etkinlikte ayrıca Başakşehir genelinde Orman haftası konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Başakşehir Belediyesi’nin, yeşil doğası ve kişi başına düşen yeşil alanlarıyla Avrupa Normlarını geride bırakan ilçede, öğrencilere yeşilin önemini anlatmak, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği ağaç dikimine 2 bin ilçe okul öğrencisi katıldı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER