ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ocak 2014 Salı 18:50

Baransu ve Uslu hakkında suç duyurusu

Baransu ve Uslu hakkında suç duyurusu

PKK'lı itirafçıdan Emre Uslu ve Mehmet Baransu'ya suç duyurusu...


Terör örgütü PKK'nın eski itirafçılarından Abdulkadir Aygan, bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabının şifresinin kırılarak, kişisel görüşmelerinin gazeteciler Mehmet Baransu ve Emre Uslu tarafından hesaplarında paylaşıldığı iddiasıyla avukatı aracılığıyla Bursa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Aygan'ın avukatı Saygun Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aygan'ın uzun yıllar PKK adına çalıştığını ancak daha sonra pişmanlık duyarak itirafçı olduğunu bildirdi.

Çelebi, onun 1990-2000 yıllarında JİTEM personeli alarak görev yaptığını ve emekliye ayrıldıktan sonra İsveç'e yerleştiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Müvekkilimin 'Abdulkadir Aygan' adlı Twitter hesabı, ocak 2014 başlarında şifresi ele geçirilmek suretiyle başka şahıslar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Müvekkilimin gazeteci Sevilay Yükselir ve diğer şahıslarla yaptığı özel görüşmeleri, internet ortamında Mehmet Baransu ile Emre Uslu'nun profilleri üzerinden yayınlanmıştır. Müvekkilim durumdan haberdar olmuş ve hesabını derhal kapatmıştır. Müvekkilimin ihtarı üzerine de her iki şüpheli, paylaşımlarını durdurmuştur. Müvekkilimin sosyal paylaşım sitesindeki konuşmalarını yayınlayanlar ve Twitter hesabını ele geçirenler hakkında Savcılığa, 'Twitter hesabının şifresini kırarak kişisel görüşmelerini yayınlama' ve 'hakaret' suçlarından suç duyurusunda bulunduk."

Çelebi, yazışma dökümleri ve tarafların beyanlarını da delil olarak suç duyurusuyla Savcılığa sunduklarını sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER