ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ağustos 2014 Pazartesi 09:26

Baraj kapakları açıldı piknikçiler sular altında kaldı

Baraj kapakları açıldı piknikçiler sular altında kaldı

Siirt'te Botan Çayı'nda ani su yükselmesi nedeniyle suya kapılan vatandaşlardan 6 kişi kurtarılırken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.


Siirt'te Botan Çayı'nda ani su yükselmesi nedeniyle suya kapılan vatandaşlardan 6 kişi kurtarılırken, AFAD ekiplerinin mahsur kalan diğer vatandaşların kurtarılması için başlattığı çalışma sürüyor. Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, kayıp olduğu bildirilen 6 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Bölgeye sevkedilen arama kurtarma ekipleri, kısa sürede 4 kişiyi boğulmak üzereyken son anda kurtardı. Tillo İlçesi'nin 5 kilometre doğusunda yeralan ve Limak Grubu'nun yaptığı Alkumru Baraj gölünde biriken suların bugün akşam saat 18.00 sıralarında taştı. Yasak bölge olmasına rağmen piknik yapan 4 kişi taşkın sularına kapıldı. Haberin duyulması üzerine bölgeye sevkedilen kurtarma ekipleri, boğulmak üzere olan 4 kişiyi kurtardı. Siirt Devlet Hastanesi'ne 2’si ağır 8 yaralı getirilirken çok sayıda yaralının da şehirdeki diğer sağlık  birimlerinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Halk arasında, çok sayıda kayıp ve ölü olduğu dedikoduları üzerine yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Burada toplanan vatandaşlar, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı. Sloganlar eşliğinde tepkilerini dile getiren vatandaşların hastane bahçesindeki bekleyişi devam ediyor.

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala kayıp olan 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Pala: Botan Çayı'nın sularına kapılarak kaybolan 6 kişiden 5'inin cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.


ERDOĞAN, YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te Botan Çayı'ndaki su yükselmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyareti sırasında bölgedeki yetkililerle görüştüğü öğrenildi.

LİMAK ŞİRKETLER GRUBUNDAN AÇIKLAMA

Hürriyet'te yer alan habere göre, Limak Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, Botan Çayı'ndaki su yükselmesine ilişkin, "Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.

Yazılı açıklamada, Botan Çayı'nda bulunan, grup bünyesindeki Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin, günlük üretimlerini TEİAŞ talimatlarına istinaden yaptıkları belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bugün, sabah 06.00-10.00 saatleri arasında bir ünite devreye girmiş, saat 16.00'da TEİAŞ'tan gelen yeni talimata istinaden de iki ünite devreye alınmıştır. Santrallerin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir.

Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış, prosedürlerimiz gereği siren ve anonslarla da uyarılar yapılmasına rağmen hiç istemediğimiz bu üzücü durum meydana gelmiştir.

Bölgede yaşanan gelişmeleri yetkili mercilerle irtibat halinde yakından takip etmekte olduğumuzu bildirir, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER