ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Kasım 2014 Perşembe 15:24

Banker Bilo filmi gerçek oldu

Banker Bilo filmi gerçek oldu

Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinden biri olan Banker Bilo filmi gerçek oldu.


25 kaçak göçmeni Yunanistan’ın Kos adasına götürmek için yola çıkaran organizatör, kaçakları Muğla’nın Bodrum ilçesindeki bir adaya bırakıp kaçtı.

Sahil güvenlik ekipleri tarafından Görecek adasında 1’i çocuk 4 kadın toplam 25 Suriye uyruklu kaçak göçmen yakalandı. 25 kaçağı gece saatlerinde Ortakent sahilinden 6 metrelik bir surat botu ile tekneye alan kaptan, yaklaşık 1 saat boyunca Türk karasularında gezdirdi. Daha sonra 25 göçmeni Bitez açıklarından bulunan Görecek adasına Kos adası diyerek bırakan kaptan, göçmenlere sabah gün aydınlanana kadar beklemelerini söyledi. Sabaha kadar bekleyen göçmenler adada bulunan tepeyi aştı. Yerleşim yeri göremeyen göçmenler adayı tamamen dolaştı. Dolandırıldıklarını anlayan mülteciler arkadaşlarını arayarak yardım istedi. Olayla ilgili ihbar alan Polis ekipleri telefondan konum alarak sahil güvenlik ekiplerine bilgi verdi. Sahil güvenlik ekipleri ise 25 kaçağı adadan alarak Bodrum sahil güvenlik komutanlığına getirdi.

ADAM BAŞI 3 BİN EURO ÖDEMİŞLER

Umuda yolculukları yarıda kalan 25 kaçak göçmenin, organizatöre adam başı 3 bin Euro ödedikleri öğrenildi. Toplam 75 bin Euro alan organizatör kayıplara karıştı. Polis ve sahil güvenlik ekipleri kaçak göçmenlerin sorgusu sırasında organizatörün yerini öğrenerek harekete geçti. Düzenlenen operasyon sonucunda 24 yaşındaki U.A isimli bir kişi gözaltına alındı. Kaçak göçmenler ise yapılan işlemlerinin ardından Yabancılar şubesine teslim edildi.











KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER