ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2013 Perşembe 21:29

Bangladeş'te Abdülkadir Molla idam edildi!

Bangladeşte Abdülkadir Molla idam edildi!

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edildi.


Hukuksuz bir şekilde idama çarptırılan Abdülkadir Molla'nın infazı, Yüksek Mahkeme tarafından onanmıştı.

İnfazın salı gecesi saatler 00.00'ı geçince yapılması bekleniyordu Ancak mahkeme, idama 90 dakika kala infazın ertelenmesine hükmetmişti.

Yüksek Mahkeme daha sonra son dakika temyiz isteğini reddederek Abdülkadir Molla'ya verilen idam cezası kararını onamıştı. İdam kararının infazı, bu onamadan sonra gerçekleşti.

Bu kararla birlikte Abdülkadir Molla, kurulan savaş suçları mahkemesinde idam edilen ilk kişi oldu.

ÜLKENİN GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYORDU

İlk olarak 2010 yılında Başbakan Şeyh Hasina, 1971'de Pakistan'a karşı bağımsızlık savaşı sırasında savaş suçu işleyen şüphelilerle ilgili özel bir çalışma başlatmıştı. Hükümet, bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan ile işbirliği yapan ve savaş suçu işlemekle suçlanan kişileri, 3 milyon askerin ölümünden sorumlu tuttu. Cemaat-i İslami partisinin önde gelen 6 mensubu hakkında çıkan idam kararı sonrası hükümetin, yaklaşan seçimlerde oy oranını artırmak için bu yola başvurduğu da iddia ediliyor.

İnfaz öncesi ülke genelinde kanlı çatışmaların baş gösterdiği protestolar sonucu son 1 ayda 100 kişi ölürken, kritik bölgelere polis takviyesi yapıldı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Başbakan Hasina'ya yürütmeyle ilgili uluslararası insan hakları kurallarına riayet edilmediği uyarısında bulundu.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER