ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 15:35

Bandırma’da lodos deniz ulaşımını aksattı

Bandırmada lodos deniz ulaşımını aksattı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde lodos hayatı olumsuz şekilde etkilerken, deniz ulaşımı da aksadı.


Gece saatlerinde etkisini artıran lodos ve yağmur nedeniyle, şehirler arası deniz taşımacılığında bazı seferler yapılamadı. Gece saat 21.30'da yapılması gereken Bandırma-Yenikapı feribot seferi, sabah saat 07.30'da yapılacak Bandırma-İstanbul (Yenikapı-Bostancı) deniz otobüsü seferi, akşam saat 19.10'da yapılacak Avşa - Marmara / Yenikapi – Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Deniz ulaşımını kullanacak yolcuların bir kısmı şehirler arası otobüs terminallerine, bir kısmı da otoyollara yöneldi.

Yaklaşık 1 aydır İstanbul – Bandırma arasında, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefer gerçekleştirmeye başlayan BURULAŞ isimli şirketin yaklaşık 35 dakikada bir gerçekleştirdiği seferlerde de zorluklar yaşandı. İstanbul Haliç’ten 1 yolcusuyla kalkan Bonair-KFS tipi deniz yolcu uçağı ise Bandırma Limanı’nda denize inmekte zorlandı. Uçak, pilot Ateş Hanibu’nun çabalarıyla güçlükle iskeleye yanaşabildi. Pilot Ateş Hanibu, zor bir iniş gerçekleştirdiklerini söyleyerek, yolculuğun sorunsuz geçtiğini söyledi.

Şiddetli fırtına ve yağmur sebebiyle ilçe merkezinde de olumsuzluklar yaşandı. Yüzlerce balıkçı teknesi, denize açılamadı ve beklenen büyük balıkçı tekneleri ilçeye gelemedi. Limandaki balıkçı tekneleri, fırtına nedeniyle beşik gibi sallandı. Tekne sahipleri, sık sık teknelerinin halatlarını kontrol etti.

Zaman zaman metrelerce yüksekliğe ulaşan dev dalgalar, gün boyu limanı dövdü. Dev dalgalar nedeniyle, iskelede bulunan Bandırma Deniz Terminali binasına ulaşım zaman zaman sağlanamadı. Liman çevresinde demirleyen dev yük gemileri de ilerleyemedi. Etkisini artırarak devam eden fırtına ile birlikte yağmurun yarına kadar devam etmesi bekleniyor.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER