ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2013 Çarşamba 18:39

Balyoz hakiminden ilk açıklama

Balyoz hakiminden ilk açıklama

Balyoz Hakimi Ömer Diken Yargıtay'ın Balyoz kararıyla ilgili olarak "Ne kadar doğru hareket ettiğimizi Yargıtay da tasdik etti" dedi.


Yargıtay 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili verdiği karara ilişkin bir değerlendirmede davayı gören yerel mahkemeden geldi.

"YARGITAY TASTİK ETTİ"

Balyoz davasını karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, Yargıtay kararı için "Yargılama sürecinde ne kadar doğru karar hareket ettiğimizi Yargıtay tasdik etti." dedi. Bazı sanıklarla ilgili Yargıtay'ın bozma kararı konusunda dosyanın önlerine geldiğinde mahkemenin, sanıkları dinledikten sonra takdir hakkını kullanacağını belirten Diken "Yargılamayı uzatmaya yönelik (Avukatların duruşmaya girmemesi) dava sırasındaki çabalara karşı mahkemenin ne kadar haklı olduğu Yargıtay kararıyla ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

"DURUŞMA SİLİVRİ'DE OLMAYACAK"

Başkan Diken, bozulan sanıklarla ilgili dosyanın gelmesinin ardından duruşma günü vereceklerini, duruşmaların Silivri'de değil Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılacağını belirti.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER