ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 10:06

Baloz davasında ikinci kez dinlenecekler

Baloz davasında ikinci kez dinlenecekler

Balyoz Davası'nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 sanığın yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek.


Duruşmada Balyoz Ana Davası'nda tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ikinci kez tanık sıfatıyla dinlenecek.

İLK CELSEDE 25 BERAAT
 
Geçtiğimiz Haziran ayında ilk celsesi görülen duruşmada Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı doğrultusunda 25 sanık hakkında beraat, 62 sanık hakkında ise Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararı doğrultusunda değerlendirilmek üzere dosyanın ayrılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, sanıklardan hayatını kaybeden Halil Yıldız hakkındaki davanın ise düşürülmesine hükmetti.
 
ÖZKÖK VE YALMAN'A "TANIK" SIFATI
 
Balyoz Davası'nın Yargıtay tarafından bozulan bölümünü 62 sanık yönünden yeniden gören mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın "tanık" olarak dinlenmesine karar verdi. Anayasa Mahkemesi, sanıkların  Özkök ve Yalman'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki taleplerinin mahkeme tarafından kabul edilmemesini hak ihlali olarak belirlemişti.
 
ANA BALYOZ DAVASINDA İFADE VERMİŞLERDİ
 
Öte yandan Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından 236 sanıklı Balyoz Ana Davası'nda geçtiğimiz hafta yeniden yargılanmasına başlanmış, dava kapsamında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın "tanık" sıfatıyla dinlenmişti. Duruşmada eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, "Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. 'Balyoz', 'Suga', 'Oraj' gibi planların hiçbirini duymadım. Balyoz'u basından duydum. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Bazı dedikodular geldi ama bunlar kimse hakkında dava açılacak, soruşturma açılacak kadar ciddi değildi" derken, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ise, "Balyoz planına ilişkin istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim. Bu konu ile ilgili bu hareketin engellenmesi hususunda girişimim olmadı" diye konuşmuştu
KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER