ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ekim 2013 Cuma 14:17

Balkonda kurban kesen yandı

Balkonda kurban kesen yandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, balkonda kurban kesen vatandaşa bin 12 TL ceza uyguladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, balkonda kurban kesen vatandaşa Çevre Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle bin 12 TL ceza kesti. Böylece, kurbanlık için ödediği paranın iki katı bir ceza ile karşı karşıya kalmış oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı boyunca hayvan kesimleri sırasında çevrenin kirlenmemesi ve kötü kokuların önlenmesi için çalışan denetim ekipleri, Çevre Kanunu’nu ihlal eden işletmelere ve vatandaşlara ceza uyguladı. Denetimler sırasında ilginç olaylar da yaşandı.

Bakanlık, Adana’da, gelen şikayetler üzerine bir evin balkonunda kurban kesen vatandaşa ceza uyguladı. Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü, Adana Yeşilyurt Mahallesi Cemil Kara Apartmanı’nın 8. katında balkonda kurban kesen vatandaşa bin 12 TL cezai işlem uyguladı. Bakanlık, Kurban Bayramı süresince belediyeler tarafından kurulan ve izin alınmış yerler dışında kesim yapan ve gerekli kurallara uymayarak çevreyi kirleten kişilere bin 12 TL ceza, işletmelere ise 40 bin 636 TL ceza kesti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER