ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2016 Salı 10:56

Balıkesir'de yoğun sağanak etkili oldu

Balıkesirde yoğun sağanak etkili oldu

Çanakkale-İzmir karayolunun BurhaniyeDikili kesiminde şiddetli yağış nedeniyle onlarca tır, kamyon ve otomobil mahsur kaldı AFAD ekipleri, Ayvalık ilçesinde karayolu kenarındaki bir evde mahsur kalan yaşlı çifti botla kurtardı


Çanakkale-İzmir karayolunun Balıkesir'in Ayvalık ile İzmir'in Dikili ilçeleri arasındaki kesiminin sağanak nedeniyle kapanmasının ardından yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Edremit Körfezi'nde dün sabah başlayan ve gece etkisini artıran şiddetli yağış, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

Çanakkale'yi İzmir'e bağlayan karayolunun Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in Bergama ve Aliağa ilçelerine ulaşımın sağlandığı kesimi, su baskınları ve yoldaki çökmeler nedeniyle çift yönlü araç trafiğine kapandı.

Biriken araçlar, yolda uzun kuyruk oluşturdu. Onlarca tır, kamyon ve otomobil, sel sularından etkilenerek yolda mahsur kaldı. Yol kenarında bulunan ev ve iş yerlerini de su bastı.

Jandarma, polis, karayolları, Devlet Su İşleri (DSİ), AFAD, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile çevre ilçelerin zabıta görevlileri, iş makineleriyle yolda temizlik çalışması yaptı.

Karayolunun Ayvalık-Dikili bölümünde ekiplerin yol açma çalışmaları ise devam ediyor.

- Yaşlı çifti botla kurtardılar

Bu arada Ayvalık ilçesinde yaşlı bir çift karayolu kenarındaki evlerinde mahsur kaldı.

Çevresinde su birikintileri oluşan ve alt katı sulara gömülen evde yaşayan Ali ve Fatma Alan çifti, AFAD ekiplerince şişme bot yardımıyla kurtarıldı.

Ali Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaç saattir evde mahsur kaldıklarını hatırlamadığını söyledi.

Suların bir anda evine dolduğunu belirten Alan, "Evin üst katına sığındık. Allah sizlerden razı olsun." dedi.

Jandarma aracına alınan çift, sağlık kontrolü için Ayvalık Devlet Hastanesine götürüldü.

- Mobilyalar karayoluna sürüklendi

Gömeç'te ise yol kenarında bulunan çok sayıda zeytinyağı fabrikası ile Ayvalık'ta bir benzin istasyonunu su bastı. Şehirler arası otobüsle seyahat eden yolcular benzinlikte mahsur kaldı.

Benzinlikte yarısına kadar suya gömülen bir otomobil de dikkati çekti.

İstasyonun yanında bulunan mobilya sergi alanı ise sel sularıyla doldu. İş yerlerinden çıkan koltuk, dolap ve sandalye gibi eşyalar, karayoluna sürüklendi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER