ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 21:12

Balıkesir ve Portekizli gazeteciler kardeşlik protokolü imzaladı

Balıkesir ve Portekizli gazeteciler kardeşlik protokolü imzaladı


Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)'nin "Gazeteciler Avrupa'daki Yerel Medya Yapısını Öğreniyor" projesi kapsamında gittikleri Lizbon'da çalışmalarını sürdüren gazeteciler, Portekiz medyasını inceledi. Bilgi birikimlerini paylaştıkları Lizbon'daki medya kuruluşlarıyla kardeşlik protokolü imzaladılar.

Portekiz Türk Kültür Merkezi'nde, Cihan Haber Ajansı (Cihan) Porto muhabiri Burhan Akalın ile biraraya gelen BGC üyeleri, Portekiz internet medyasında gelişen habercilik ve "Online Dünyaya Geçiş" konusunda bilgi aldı. Portekiz'deki internet haberciliğinin boyutlarını örnekler vererek anlatan Akalın, iki yıldır "www.boosnaticios.clix.pt" sitesinde yayımlanan haberleri anlattı. Portekiz'de gazetecilik ve haberciliğin çok zor olduğunu, yeri geldiğinde haber bile bulmakta zorlandıklarını belirterek, "Türkiye'deki gibi ani gelişen herhangi bir olay olmadığı için 'son dakika' diye bir haber şekli maalesef yok. Portekiz'de hayat çok rahat ve yavaş geçiyor." dedi. Akalın, "Portekizliler Türkiyeyi nasıl tanıyor?" sorusunu ise, "Türkiye ile ilgili anketler de yapıyoruz. Bu anketlerde çok enteresan cevaplar alıyoruz." şeklinde cevapladı.

Afrika radyosunun canlı yayın odasını da gezen BGC üyeleri, Afrika'da 5 milyon dinleyicileri olduğunu DJ'den öğrenince, Luzo (Portekizce konuşan ülkeler) kültürüne karyı hayretlerini gizleyemedi. Balıkesirli gazeteciler ayrıca bu ülkedeki yayın kuruluşlarıyla kardeşlik protokolü imzaladı. Proje kapsamındaki dört yurtdışı akışından ilki Semih Keleş, Alkan Engin, Oktay Çalışkan, Ünsal Sabancı, Ayten Özge Şan, Ümit Babacan, Ahmet Tuğrul Aydın, Emine Çiftçi, Onur Demir ve Alper Karaca'nın katılımıyla 10 Mart 2013'te başladı. Gazeteciler, proje faaliyeti olarak birçok seminere ve çalıştaya katılıp çeşitli teknik inceleme gezileri yaptı. Balıkesir heyeti 7 Nisan'da dönecek, BGC'nin Belçika grubu ise 12 Mayıs'ta yola çıkacak. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER